Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στο σφυρί τα «νησιά των οργίων» του Τζέφρι Επστάιν στην Καραϊβική για $125 εκ.

Στην τιμή των 125 εκ δολαρίων πωλούνται, τα δύο ιδιωτικά νησιά του καταδικασθέντα για παιδεραστία και σωματεμπορία, επιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν. Μετά το θάνατο του Επστάιν, τα νησιά Great St. James και Little St. James στην Καραϊβική, παρέμεναν ανεκμετάλλευτα. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας,  αυτοκτόνησε το 2019 και ενώ τελούσε υπό φυλάκιση.

Όπως δημοσιεύει η New York Post, το 1998, o Επστάιν αγόρασε το ιδιωτικό νησί Little St. James για μόλις 7,95 εκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή. Η έκτασή του υπολογίζεται σε περισσότερα από 70 στρέμματα. Διαθέτει μια κύρια κατοικία, τρεις ξενώνες, ένα οίκημα για τους επιστάτες, ένα ελικοδρόμιο καθώς και μια αποβάθρα. Μέχρι το 2008, στο Little St. James δούλευαν περίπου περίπου 70 άτομα προσωπικό.

Το 2016, λίγο πριν τη σύλληψή του, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προχώρησε στην αγορά του νησιού Great St. James 90 στρεμμάτων για 17,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δικηγόρος του θανόντα, δήλωσε πρόσφατα, πως τα έσοδα από την πώληση των δύο νησιών – γνωστά και ως «τα νησιά των οργίων» – θα διατεθούν για την επίλυση εκκρεμών αγωγών καθώς και για τα τακτικά έξοδα εργασιών.

Οι αποκαλύψεις στο δικαστήριο είχαν προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον  επιχειρηματία να προσεγγίζει ανήλικα κορίτσια και να τα μεταφέρει στα δύο αυτά απομακρυσμένα νησιά, είτε με ελικόπτερο είτε με γιοτ. Εκεί ξεκινούσε ο εφιάλτης των κοριτσιών αφού ο ίδιος και οι συνεργάτες του τα κακοποιούσαν συστηματικά.

Στις μαρτυρίες τους τα θύματά του, περιέγραφαν πως στην προσπάθεια να γλιτώσουν από τον Επστάιν και τους συνεργάτες του, προτιμούσαν να κολυμπήσουν στα νερά της Καραϊβικής για να ξεφύγουν, παρόλο που γνώριζαν ότι η ακτή ήταν γεμάτη καρχαρίες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X