Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Στο πλευρό της Ναυτιλίας, οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές

Ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις και τα τρέχοντα ζητήματα/ προβλήματα που άπτονται του τομέα της Κυπριακής, Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας  Ναυτιλίας, έτυχαν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές στο πλαίσιο ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε το Κυπριακό Ναυτιλιακό επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Φίλιππος Φιλής, αναφέρθηκε στην κατάσταση της Ναυτιλίας σήμερα, η οποία έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση της πανδημίας Covid-19 και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να παραμείνει βιώσιμη και να συνεχίσει το ζωτικό ρόλο της.

Έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας να βρεθεί λύση στο σοβαρό θέμα της αλλαγής πληρωμάτων των πλοίων και επαναπατρισμού ναυτικών που έχει τελειώσει η σύμβαση τους αλλά και η ανάγκη για την απαραίτητη στήριξη της Ναυτιλίας από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήθηκαν επίσης, οι σημαντικότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της Ναυτιλίας και πιθανοί χρηματοδοτικοί μηχανισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα χορηγούν την ανάπτυξη “πράσινων” τεχνολογιών για τη Ναυτιλία. Αναφορά έγινε και στις συνεχιζόμενες πειρατικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία και ναυτικούς στον Κόλπο της Γουινέας, με σκοπό να ενημερωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να δοθεί η απαραίτητη στήριξη από τα Κράτη-Μέλη.

Οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ως δεδομένη τη συνεισφορά τους σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με τη στήριξη τους στα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη διατήρησης της ηγετικής θέσης της Κυπριακής Ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει τη σημαντική συνεισφορά της στην Οικονομία και στην Κοινωνία της Κύπρου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X