Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ
  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Στο λιμάνι του Πειραιά, το Kυπριακό πλοίο M/V Daleela – Θερμή υποδοχή

Ολοκληρώνεται η πρώτη αποστολή του επιβατικού πλοίου M/V Daleela, το οποίο επιλέγηκε για την θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Η άφιξη στον Πειραιά συγκινητική για όλους, που ένας στόχος, της θαλάσσιας επανασύνδεσης, γίνεται πράξη.

Μετά από 30 ώρες θαλάσσιας διαδρομής, το πλοίο μπάρκαρε για μερικές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τον υφυπουργό Τουρισμού και Νησιώτικης πολιτικής Κώστα Κατσιφάδα, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε ότι αυτή η προσπάθεια καρποφόρησε εξαιτίας της άψογης συνεργασίας των δύο χωρών και κάλεσε και τους Ελλαδίτες να αγκαλιάσουν τη συνδεσιμότητα, καθώς όπως είπε οι Ελλαδίτες έχουν τη ναυτοσύνη στο αίμα τους.

Η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη διαβεβαίωσε ότι η σύνδεση θα αγκαλιαστεί από την Ελλάδα, μίλησε για ιστορική μέρα, 21 χρόνια μετά, χαρακτηρίζοντας τη σταθμό και δηλώνοντας την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης να καταστεί βιώσιμη η θαλάσσια γέφυρα μεταξύ Λεμεσού – Πειραιά.

To πρόγραμμα εκδήλωσης του πρώτου ταξιδιού, περιλαμβάνει ομιλίες και ανταλλαγή αναμνηστικών.

Το πλοίο Daleela σηκώνει ξανά άγκυρα μετά από πέντε ώρες παραμονής στην Ελλάδα και ετοιμάζεται με την άφιξη του την προσεχή Τετάρτη 22/6, να διεκπεραιώσει τις έξι και πλέον χιλιάδες κρατήσεις που ήδη έχουν γίνει από Κυπρίους.

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X