Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Στο λιμάνι της Λάρνακας η γαλλική φρεγάτα ‘Auvergne’

Στο λιμάνι της Λάρνακας ναυλοχεί από το Σάββατο η γαλλική φρεγάτα “Auvergne” στο πλαίσιο αποστολών του Γαλλικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σώζος Χρίστος Θεοδούλου, Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Λάρνακα «το Γαλλικό ναυτικό διενεργεί με τις φρεγάτες του τακτικές περιπόλους στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με σκοπό τόσο τη γενική ασφάλεια, όσο και την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Κύπρο και τους άλλους εταίρους της Γαλλίας στην περιοχή».

Πρόσθεσε ότι «η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων “Auvergne” βρίσκεται στο λιμάνι Λάρνακας από το Σάββατο και θα αναχωρήσει αύριο και η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια αποστολών του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Τον Μάιο αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Λεμεσού, συνοδευόμενο από δύο άλλα πλοία του πολεμικού ναυτικού και το αεροπλανοφόρο Σάρλς Ντε Γκόλ».

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα έχει εκτόπισμα 6 χιλιάδων τόνων, μήκος 140 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα, διαθέτει πλήρωμα μέχρι 150 άτομα ενώ η μέγιστη ταχύτητα του ανέρχεται στους 27 κόμβους, δηλαδή 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X