Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Στο λιμάνι Λεμεσού για πρώτη φορά το πλοίο «Vassilios» – Θα πραγματοποιεί δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λεμεσός

Στο λιμάνι Λεμεσού βρέθηκε για πρώτη φορά, την περασμένη Δευτέρα, το οχηματαγωγό πλοίο «Vassilios»,  το οποίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λεμεσός.
 
Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού γενικού φορτίου, DP World Limassol, αναφέρει ότι το χωρητικότητας 21.000 τόνων οχηματαγωγό εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας Salamis τον περασμένο Μάιο και θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λεμεσός σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας ως αφετηρία το λιμάνι Λεμεσού.

Καλωσορίζοντας το πλοίο «Vassilios», ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol,  Nawaf Abdulla, είπε πως, «λόγω της στρατηγικής του θέσης, το λιμάνι Λεμεσού έχει μεγάλη σημασία για τη διασφάλιση της ομαλής ροής των εμπορικών μεταφορών στην περιοχή, ενώ είναι ιδανικό για τη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης καθώς και για την αποθήκευση και μεταφόρτωση οχημάτων».
 
Σημείωσε δε ότι τα φορτηγά-οχηματαγωγά πλοία αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εργασιών της εταιρείας, η οποία «επικεντρώνεται στην παροχή βιώσιμων θαλάσσιων μεταφορικών υπηρεσιών, καθώς και γρήγορης, αξιόπιστης και άριστης ποιότητας εξυπηρέτηση, δίνοντας ώθηση στο έξυπνο εμπόριο».

Εξάλλου, ο Γενικός Διευθυντής της Salamis, Κίκης Βασιλείου, ανέφερε πως το οχηματαγωγό «Vassilios», το οποίο φέρει το όνομα του ιδρυτή του οργανισμού, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον στόλο της Salamis.
 
«Στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς τον στόλο μας προκειμένου να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρόσθετες υπηρεσίες σε εισαγωγείς, εμπορευόμενους και την τοπική κοινότητα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ», συμπλήρωσε.
 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X