Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Στο επίκεντρο οι ναυτικοί, στην παγκόσμια ημέρα ναυτιλίας

Ο ΙΜΟ επέλεξε να καταστήσει το 2021 έτος δράσης για τους ναυτικούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς δυσκολίες λόγω της πανδημίας COVID-19, παρά τον ζωτικό τους ρόλο ως βασικών εργαζομένων για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Θέμα για το 2021, «Ναυτικοί: στον πυρήνα του μέλλοντος της ναυτιλίας» επιδιώκει να αυξήσει την προβολή των ναυτικών εφιστώντας την προσοχή στον ανεκτίμητο ρόλο που διαδραματίζουν τώρα και θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν στο μέλλον.

Η εστίαση στους ναυτικούς έρχεται καθώς η πανδημία COVID-19 έχει θέσει έκτακτες απαιτήσεις στους ναυτικούς, με εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες να έχουν αποκλειστεί σε πλοία για μήνες πέρα από τις αρχικές τους συμβάσεις, ανίκανοι να επαναπατριστούν λόγω των εθνικών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ένας παρόμοιος αριθμός ναυτικών δεν είναι σε θέση να ενταχθούν σε πλοία και να κερδίσουν τα προς το ζην. Αυτή η κρίση αλλαγής πληρώματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, είναι μια ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη που απειλεί την ασφάλεια της ναυτιλίας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X