Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Στον Πειραιά τελικά το “Mein Schiif 6” – Σε ειδικές καμπίνες οι θετικοί στον ιό

Το κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 6”, με δώδεκα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού επιστρέφει στον Πειραιά, με τον ΕΟΔΥ και την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προετοιμάζονται για την άφιξη των 1.588 επιβαινόντων και τη διαχείριση της υπόθεσης.   

Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα κάνει ανεξάρτητα τεστ, τόσο στους 12 που βρέθηκαν θετικοί για επιβεβαίωση, όσο και σε «όποιον άλλον υποδειχθεί» σε επίπεδο ad hoc ιχνηλάτησης. 

Το Mein Schiff 6, με 666 μέλη πληρώματος και 922 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο κρουαζιερόπλοιο έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα ενώ στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τεστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά.  

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει το κατά πόσο θα μπουν προληπτικά σε καραντίνα άλλα μέλη του πληρώματος ή επιβάτες. Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, σε περίπτωση κρούσματος σε πλοίο, τα άτομα που βρίσκονται θετικά τίθενται σε ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες με αυτόνομο εξαερισμό για την προστασία της υγείας των υπολοίπων.

Δήμος Μήλου: Δεν αποβιβάστηκε κανένας στο νησί

Με ανακοίνωσή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Δήμος Μήλου ενημερώνει ότι κανένας επιβάτης από το κρουαζιερόπλοιο δεν αποβιβάστηκε «ούτε σήμερα, ούτε την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο σημειώνει, πέρασε ανοιχτά του κόλπου της Μήλου με μοναδικό τουριστικό στόχο να απολαύσουν οι επιβάτες του από θαλάσσης διάσημα σημεία του νησιού, όπως το Κλέφτικο και το Σαρακίνικο.  

«Είχαν αποβιβάσει επιβάτες που δεν τηρούσαν τα μέτρα»  

Πριν από μερικές μέρες, ο καπετάνιος του γερμανικού κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 της εταιρείας TUI φέρεται να είχε κατεβάσει από το πλοίο δύο επιβάτες που δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και απομακρύνθηκαν από το λιμάνι για «περίπατο». Σύμφωνα με την εφημερίδα Merkur, οι δύο επιβάτες απομακρύνθηκαν από το υπόλοιπο γκρουπ, μόλις το πλοίο έδεσε στον Πειραιά.

Εκπρόσωπος της TUI διευκρίνισε στην εφημερίδα Berliner Kurier πως η κρουαζιέρα είχε οργανωθεί από τις 13 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με τελικό προορισμό, το Ηράκλειο της Κρήτης. Η συμπεριφορά των δύο επιβατών παραβίαζε τους κανόνες γιατί «όποιος απομακρύνεται από το γκρουπ κινδυνεύει να μολυνθεί με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στο πλοίο».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X