Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας η Κύπρος – Η Carnival θα κάνει σταθμό σε Λεμεσό και Πάφο

Η Κύπρος συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα κρουαζιέρας εταιρεία Seabourn Cruise Line, μέλος του ομίλου Carnival, βάζοντας έτσι τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας. Το όλο εγχείρημα  έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες των Υφυπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού και του υπουργείου Μεταφορών.

Ως γνωστό, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνούς εμβέλειας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, έχουν εντάξει την Κύπρο στο παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι έχουν εκτιμηθεί θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων για το οποίο η Κύπρος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία και πήρε τα εύσημα από την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς και οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού των πλοίων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα δρομολογήσει δύο 7ήμερες κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά από την πρώτη βδομάδα Ιουλίου.  Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά Άγιο Νικόλαο-Ρόδο-Μύκονο-Ναύπλιο με σταθμό τη Λεμεσό και Πάτμο-Ρόδο-Σαντορίνη-Σπέτσες με σταθμό την Πάφο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X