Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου που ανησύχησε τον πλανήτη

Τα απομεινάρια του πυραύλου Μεγάλη Πορεία έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό, μετά τον Παγκόσμιο συναγερμό που είχε σημάνει για τον κινεζικό πύραυλο, ότι θα έπεφτε ανεξέλεγκτα στη Γη ύστερα από το ταξίδι του στο διάστημα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, όπως μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέσθηκαν το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, τοποθετούν το σημείο πρόσκρουσης στον ωκεανό, δυτικά του αρχιπελάγους των Μαλδίβων.

Τα συντρίμμια από τον πύραυλο «Μεγάλη Πορεία 5Β» είχαν κάνει μερικούς να κοιτάζουν με ανησυχία προς τον ουρανό μετά την εκτόξευσή του, στις 29 Απριλίου, από το νησί Χαϊνάν της Κίνας, όμως το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα συντρίμμια κάηκαν στην ατμόσφαιρα.

Χωρικοί στην Ακτή Ελεφαντοστού περιγράφουν τη στιγμή που τα συντρίμμια έπεσαν από τον ουρανό κοντά στο N’Guessankro, κοντά στο Bouake. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», λέει ο Κουάκου Κουάμε, ο οποίος βρήκε τα συντρίμμια πριν τα κατάσχει η αστυνομία. Οι τοπικές αρχές ερευνούν την προέλευση και τη φύση των αντικειμένων, τα οποία θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια από έναν κινεζικό πύραυλο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X