Νέα

  • ΧΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΝΕΡΟΥ

Στις θάλασσες της Λεμεσού, οι Παγκόσμιοι αγώνες ελεύθερης κατάδυσης και άπνοιας

Οι φωτογραφίες από μόνες τους μαγεύουν και παρακινούν τον καθένα από εμάς να τους θαυμάζουμε και ταυτόχρονα να ζηλεύουμε το ταλέντο, την αγάπη για τη θάλασσα και την πειθαρχία που τους οδηγεί σε παγκόσμιους αγώνες.

Διεθνούς φήμης αθλητές από όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκονται στην Κύπρο και συμμετέχουν σε παγκόσμιους αγώνες κατάδυσης και άπνοιας. Τους αγώνες διοργανώνει η Διεθνής Ένωση για την Ανάπτυξη της Άπνοιας/The International Association for the Development of Apnea  (AIDA) από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Το AIDA Depth World Championship 2021 είναι ο ατομικός διαγωνισμός και καταγράφεται ως το 27ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της AIDA στην 29χρονη ιστορία της.

Η AIDA, που εδρεύει στην Ελβετία, επιδιώκει να ενισχύσει την ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης μέσω του ανταγωνισμού και της εκπαίδευσης, σε συνολικά 40 χώρες που συνδέονται με την διεθνή Ένωση για την Ανάπτυξη της Άπνοιας και ασχολούνται με τις καταδύσεις. Αυτές τις μέρες, η προσοχή τους στραμμένη στην Κύπρο  και τη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού.

Το άθλημα των καταδύσεων είναι ευρέως διαδεδομένο στον κόσμο και έχει πολλές δικές του διοργανώσεις και φανατικούς. Και αποφέρει τεράστια έσοδα στις πόλεις που αξιοποίησαν τις θάλασσες τους και προώθησαν τον καταδυτικό τουρισμό.

Χαμόγελα ικανοποίησης και αμέτρητες πόζες από νικητές και μη, που απολαμβάνουν  τη θάλασσα της Κύπρου.

Πεποίθηση των αρμοδίων με το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται και το δεκαήμερο που διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι πως είναι ευκαιρία να αξιοποιηθούν οι προοπτικές που δημιουργούνται.

Μέσω του συγκεκριμένου αθλήματος να προβληθεί καλύτερα η ενάλια Κύπρος παγκόσμια και να καθιερωθεί το νησί μας ως καταδυτικός προορισμός.

Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντίνου

Εnalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X