Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στη Λισαβόνα για την Περιβαλλοντική Έκθεση ΕΕ για τις θαλάσσιες μεταφορές ο Υφ. Ναυτιλίας

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Βασίλης Δημητριάδης, αναχωρεί σήμερα για την Λισαβόνα, όπου θα παραστεί στην αυριανή παρουσίαση της πρώτης Περιβαλλοντικής Έκθεσης της ΕΕ για τις θαλάσσιες μεταφορές.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο κ. Δημητριάδης είναι προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και του Ευρωπαϊκό Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) για να συμμετάσχει σε ημερίδα με θέμα την «Πράσινη ατζέντα της ναυτιλίας».
 
Την Περιβαλλοντική Έκθεση της ΕΕ για τις θαλάσσιες μεταφορές αναμένεται να χαιρετίσουν με παρεμβάσεις τους ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, ο Επίτροπος Αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Σε δήλωση του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας αναφέρει ότι «η πρώτη Περιβαλλοντική Έκθεση της ΕΕ για τις θαλάσσιες μεταφορές, αποτελεί ένα περιεκτικό οδηγό για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας σε σχέση με τον πράσινο μετασχηματισμό».
 
Είναι, προσθέτει, ιδιαίτερα τιμητικό για την Κυπριακή Ναυτιλία και για την Κύπρο γενικότερα, το γεγονός ότι από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουμε προσκληθεί να συμμετάσχουμε στη συζήτηση επί του θέματος, κάτι που, όπως υποδεικνύει, «δείχνει την εκτίμηση που τυγχάνει και την αναγνώριση που απολαμβάνει η Κυπριακή Ναυτιλία από τους θεσμούς της ΕΕ».
 
Σημείωνε δε ότι η παρουσία της χώρας μας στην ημερίδα αποτελεί ευκαιρία να προβληθούν οι θέσεις της Κύπρου σε σχέση με τον πράσινο μετασχηματισμό της ναυτιλίας καθώς και οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Κύπρου προς αυτή την κατεύθυνση’.
 
Στο περιθώριο της ημερίδας ο Υφυπουργός Ναυτιλίας θα επισκεφθεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα και θα έχει συναντήσεις για θέματα περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό και την Κύπρο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X