Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Στην ομηρία της γραφειοκρατίας της Αιγύπτου, το Ever Given

Η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τους πλοιοκτήτες του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given και οι διαχειριστές της Διώρυγας του Σουέζ φέρεται να κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία βάζει τέλος στην «ομηρία» του γιγάντιου πλοίου που είχε προκαλέσει «έμφραγμα» στις διεθνείς μεταφορές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών και η υπογραφή της τελικής συμφωνίας αναμένεται το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις μήνες μετά την προσάραξη του Ever Given και το πολυήμερο μπλοκάρισμα τους Σουέζ, οι Αιγύπτιοι θα επιτρέψουν τον απόπλου του πλοίου, μόλις ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται πως δικαστήριο του Καΐρου είχε εκδώσει απόφαση -σύμφωνα με την οποία- ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης του πλοίου, Shoei Kisen Kaisha, θα έπρεπε να πληρώσει αποζημίωση 900 εκατ. δολαρίων ως αποτέλεσμα των ζημιών που προκλήθηκαν.

Ο «βαρύς λογαριασμός» περιελάμβανε επίσης τα έξοδα συντήρησης και τα έξοδα της επιχείρησης ρυμούλκησης, ανέφερε ο Al Ahram επικεφαλής της κρατικής εταιρείας διαχείρισης της διώρυγας.

Το ατύχημα του «Ever Given» κατέστησε σαφές ότι η διώρυγα του Σουέζ είναι καθοριστικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς είναι ο δίαυλος από τον οποίο διέρχεται καθημερινά το 12% με 13% του παγκόσμιου εμπορίου. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X