Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Στα 4.100.000 δολάρια πωλήθηκε το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia

Συμφωνία για πώληση του «Salamis Filoxenia», στην εταιρεία Prime Spot Ship Trading, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει υπογράψει η θυγατρική της Salamis Tours, Mana Shipping, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του κρουαζιερόπλοιου. Το τίμημα πώλησης ανέρχεται σε $4.100.000 ενώ έχει ήδη εισπραχθεί προκαταβολή 15%. Το υπόλοιπο ποσό θα εισπραχθεί με την παράδοση του πλοίου.

Καθηλωμένο την τελευταία διετία λόγω πανδημίας

Το «Salamis Filoxenia» το 2020 και 2021 μέχρι και σήμερα δεν πραγματοποίησε κρουαζιέρες λόγω των συνθηκών της πανδημίας, με το συγκρότημα να αποφασίζει την πώληση του, εν όψει της αβεβαιότητας αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και λόγω του ικανοποιητικού, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, τιμήματος πώλησης.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει εντός Φεβρουαρίου, με την παράδοση του πλοίου στους αγοραστές, όπως σημειώνεται. Το συγκρότημα, πάντως, προτίθεται εν ευθέτω χρόνο να αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους, όπως αναφέρει, αναφορικά με την πιθανότητα αγοράς νέου κρουαζιερόπλοιου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κέρδος από την πώληση υπολογίζεται σε €1.550.000 περίπου και προκύπτει από τη διαφορά του τιμήματος πώλησης και της καθαρής λογιστικής αξίας του πλοίου. Το κέρδος θα επηρεάσει θετικά τα αποτελέσματα για το 2022 ενώ, όπως αναφέρεται, «δεν αναμένεται σημαντικός επηρεασμός στις προοπτικές του συγκροτήματος, αφού ο τομέας της κρουαζιέρας δεν έχει οποιανδήποτε συνεισφορά στον κύκλο εργασιών του τα έτη 2020 και 2021».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X