Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Στα «σκαριά» νέο σύστημα κυψελών καυσίμου για πλοία

Η γερμανική εταιρεία Freudenberg e-Power Systems, τα ναυπηγεία Meyer Werft και η Royal Caribbean Group ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα εντελώς νέο σύστημα κυψελών καυσίμου προσαρμοσμένου στις ανάγκες της ναυτιλίας.

Βασικός στόχος η δημιουργία ενός συστήματος κυψελών καυσίμου για πλοία, το οποίο θα τροφοδοτεί τα πλοία κλάσης Nova της Royal Caribbean Group και θα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ενός καθαρού μηδενικού αποτυπώματος. Αυτό που συνιστά μια σημαντική πρόκληση, ωστόσο, είναι η διαδικασία μετατροπής του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε χρησιμοποιήσιμο υδρογόνο σε κλίμακα για ένα περιβάλλον πλοίου, γεγονός που έχει καθυστερήσει την υλοποίηση του έργου επί του πλοίου.

Οι εταίροι αναμένουν ότι το πρώτο σύστημα θα ολοκληρωθεί αργότερα φέτος, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για την εφαρμογή πλήρους κλίμακας. Η ανάληψη αυτού του σύνθετου έργου αντιπροσωπεύει μια εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο παράγεται και διανέμεται η ενέργεια επί του σκάφους, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιο καινοτόμο και βιώσιμο μέλλον, σύμφωνα με τους εταίρους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X