Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σπάνιος πορτοκαλί αστακός διασώθηκε από ενυδρείο καταστήματος- «1 στα 30 εκατομμύρια»

Ένας εξαιρετικά σπάνιος πορτοκαλί αστακός διασώθηκε από ενυδρείο καταστήματος στον Καναδά, όταν ο διευθυντής παρατήρησε ότι τον «παρενοχλούσαν» οι άλλοι εκπρόσωποι του είδους. 

«Προφανώς ξεχώριζε. Δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν αστακό που φαίνεται σαν προμαγειρεμένος», δήλωσε η Νίκι Λούντκιστ, σύζυγος του διευθυντή παντοπωλείου στο Οντάριο. 

Ο πορτοκαλί αστακός είχε μείνει στο ενυδρείο για εβδομάδες, χωρίς να τραβά το ενδιαφέρον των πελατών και το ζευγάρι αρχικά σκέφτηκε να τον πάει πίσω στον ωκεανό, ένα ταξίδι σχεδόν 1.000 χιλιομέτρων. 

«Το να σε παρενοχλούν και να είσαι κολλημένος σε ένα ενυδρείο φαινόταν κάπως απαίσιος τρόπος να “φύγεις”, οπότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε η Λούντκιστ. 

Στο τέλος, εκείνη και ο σύζυγός της αγόρασαν τον αστακό- έναντι 16 δολαρίων Καναδά- τον έβαλαν σε ένα κουτί, κρατώντας τον υγρό και τον πήγαν στο ενυδρείο του Τορόντο, που την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι έγινε με επιτυχία η μετεγκατάστασή του. 

«Πρόσφατα διασώσαμε τον Pinchy, έναν εξαιρετικά σπάνιο πορτοκαλί αστακό, από ένα παντοπωλείο όπου κάποιοι εκπληκτικοί άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν ότι είχαν αυτό το πλάσμα που είναι 1 στα 30 εκατομμύρια», ανέφερε ανάρτηση του ενυδρείου. «Ο Pinchy έχει εγκατασταθεί πολύ καλά στο νέο του σπίτι και τα πηγαίνει εξαιρετικά», σημείωσε ακόμη. 

https://www.facebook.com/RipleysAquariumCanada/photos/a.497288963653308/4367247363324096/?type=3

Αυτή είναι η δεύτερη διάσωση πορτοκαλί αστακού τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα, εστιατόριο στην Αριζόνα εντόπισε έναν τέτοιο και τον δώρισε σε ενυδρείο. Δεν είναι γνωστό πόσο μπορούν να ζήσουν οι αστακοί σε αιχμαλωσία, κάποιοι εκτιμούν ακόμη και για έναν αιώνα, σημειώνει ο Guardian.  

Όσο για την Λούντκιστ, ελπίζει να επισκεφθεί τον Pinchy. «Δεν πιστεύω ότι θα μας θυμάται, αλλά σίγουρα θα τον θυμάμαι εγώ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έχω αδυναμία σε έναν αστακό», παραδέχθηκε. 

Πηγή: lifo.gr
 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X