Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σούμπερτ: Η φώκια που διασώθηκε δύο φορές και έγινε διασημότητα στα social media

Έχει γίνει μία τοπική διασημότητα, αποκτώντας δική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος για την αρσενική κρίζα φώκια Σούμπερτ, όπως ονομάστηκε από τους ντόπιους της περιοχής Shoe Pond της Μασαχουσέτης.

Ο Σούμπερτ διασώθηκε δύο φορές, από την ίδια ομάδα εθελοντών. Καθώς η φώκια ταξίδευε  προς τη λίμνη μέσω ενός διαδρόμου που συνδεόταν με κοντινό λιμάνι της περιοχής, οι επισκέπτες συγκεντρώθηκαν για να την παρατηρήσουν από κοντά. Η φώκια, έγινε διάσημη στην περιοχή, με τοπικές εταιρείες να τυπώνουν μπλουζάκια με το όνομά του Σούμπερτ, να στήνουν  λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον οποίο δημοσιεύονται ενημερώσεις για τις καθημερινές του δραστηριότητες και το τοπικό αστυνομικό τμήμα να ενημερώνει ακόμη και τη φωτογραφία προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η συμπεριφορά του στη λίμνη ήταν υποτονική και ήταν προφανές για τους εθελοντές ότι χρειαζόταν βοήθεια για να βρει το δρόμο ου πίσω στον ωκεανό – ένα πιο κατάλληλο σπίτι για μια μεγάλη φώκια.

Όταν η ομάδα IFAW συμμετείχε στην προσπάθεια συνειδητοποίησε ότι ο Σούμπερτ έφερε  πάνω του μία  ετικέτα με έναν μοναδικό αριθμό, που φανέρωσε ότι ήταν μια φώκια που είχε διασώσει η ίδια ομάδα το 2018, όταν ήταν ακόμη μωρό. Προηγουμένως είχε αποκλειστεί στο Cape Cod, φέροντας εκτεταμένους τραυματισμούς στο πρόσωπό του και στο πίσω μέρος του σώματος. Αφού έτυχε περίθαλψης μεταφέρθηκε στο Mystic Aquarium για μακροχρόνια φροντίδα. Αφέθηκε ελεύθερος τον Αύγουστο του 2018, μετά από τέσσερις μήνες αποκατάστασης για λοίμωξη των οστών, και αφού οι κτηνίατροι αφαίρεσαν ένα από τα πίσω άκρα του.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Σούμπερτ είναι τώρα μία ενήλικη αρσενική φώκια που ζυγίζει 235 λίβρες, κάτι που κάνει τη διάσωση λίγο πιο δύσκολη από ό,τι όταν ήταν μωρό. Χρησιμοποιώντας μεγάλα δίχτυα, κοντάρια και μικρές σανίδες, οι ομάδες διάσωσης προσπάθησαν προσεκτικά να τον συλλάβουν, εντούτοις ο ίδιος παρέμενε αμετακίνητος.

Αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Σούμπερτ βγήκε μόνος του από τη λίμνη κάτω από την κάλυψη του σκότους. Ταξίδεψε σε έναν δρόμο και πέρασε μέσα από  ένα πάρκινγκ, προτού φτάσει στο κατώφλι του αστυνομικού τμήματος του Μπέβερλι. Οι ομάδες διάσωσης κλήθηκαν γρήγορα στο σημείο για να τον βοηθήσουν  και κατάφεραν να τον μεταφέρουν πίσω στο Mystic Aquarium, όπου έτυχε μίας ενδελεχούς ιατρικής εξέτασης. Ο Σούμπερτ απελευθερώθηκε πίσω στον ωκεανό στα ανοιχτά της ακτής του Ρόουντ Άιλαντ λίγες μέρες αργότερα, με μια δορυφορική ετικέτα παρακολούθησης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X