Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Σουέζ: Έκλεισε ξανά η Διώρυγα – Η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες

Νέο πρόβλημα, το δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο, παρουσιάστηκε σήμερα στη Διώρυγα του Σουέζ, όταν ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ μπλοκάρε την κυκλοφορία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αρχή διαχείρισης της Διώρυγας.

Η ενημέρωση έκανε γνωστό πως το πλοίο προσάραξε στο 54ο χιλιόμετρο της Διώρυγας, με συνέπεια τέσσερα άλλα πλοία που ταξίδευαν από το λιμάνι Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου να έχουν ακινητοποιηθεί.

Η Αρχή ανέφερε πως κινητοποιήθηκαν άμεσα οι κατάλληλες ομάδες, προσπαθώντας να μετακινήσουν το πλοίο και να ελευθερώσουν την κίνηση.

Πηγή τόνισε ότι υπήρξε ένα «μικρό» ζήτημα στη Διώρυγα το οποίο έχει λυθεί. Το Sky News Arabia ανέφερε λίγο αργότερα ότι το σκάφος είχε μετακινηθεί με επιτυχία και το κανάλι ήταν και πάλι «καθαρό».

Τα σημερινά νέα έρχονται έξι μήνες μετά το μπλοκάρισμα του καναλιού από το πλοίο Evergiven, μήκους 400 μέτρων, αποκλείοντας την κίνηση για σχεδόν μία εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι από το περιστατικό με το «Ever Given», η αρχή της Διώρυγας ανακοίνωσε ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διεύρυνση τμημάτων του καναλιού και την εγκατάσταση άλλων υποδομών, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι κανένα άλλο μεγάλο πλοίο δεν μπορεί να προσαράξει ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X