Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Σε συναγερμό οι κυπριακές αρχές, ίχνη πετρελαιοκηλίδας στο Κάβο Γκρέκο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί εκ νέου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά απο πληροφορίες ότι ίχνη πετρελαιοκηλίδας εντοπίστηκαν τριάντα περίπου ναυτικά μίλια βορειοανατολικά από τις ακτές του Κάβο Γκρέκο. Αρχικά οι ενδείξεις ήταν ότι η κηλίδα απομακρυνόταν από τις Κυπριακές Αρχές.

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η πληροφορία δόθηκε από αλιευτικό σκάφος που έπλεε στην περιοχή. Επικοινώνησε άμεσα με την Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η οποία έδωσε οδηγίες στην Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας προκειμένου ελικόπτερο να σπεύσει στην περιοχή και να καταγράψει κατά πόσον ισχύουν οι αναφορές.

“Κάποια μικρά κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας έχουν αποσπαστεί και ένα από αυτά τα κομμάτια έχει εντοπιστεί από αλιευτικό σκάφος πενήντα πέντε περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές. Κατευθύνονται στην περιοχή ελικόπτερο και σκάφος του Τμήματος Αλιείας για να διερευνήσουν την έκταση και την υφή.”

Ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι στη διάθεση της ΚΔ βρίσκεται το ευρωπαϊκό σκάφος “Αλεξάνδρεια” που διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας αντιρυπαντικό εξοπλισμό, ενώ σε διατηρείται ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με Ελλάδα, Ισραήλ και Αίγυπτο για παροχή βοήθειας εάν και εφόσον χρειαστεί.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X