Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε παραλία της Ιαπωνίας η άμμος έχει σχήμα αστεριού!

Η Hoshizuna-no-Hama, που σημαίνει «άμμος στη μορφή αστεριού», είναι μια μικρή αλλά πολύ χαριτωμένη παραλία της Ιαπωνίας που φημίζεται για τους μικροσκοπικούς κόκκους άμμου σε σχήμα αστεριού.

Βρίσκεται στο Irimote, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Οκινάουα, και με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται πολύ διαφορετική από τις εκατοντάδες άλλες παραλίες του αρχιπελάγους.

Μια πιο προσεκτική ματιά ωστόσο, αποκαλύπτει ότι πολλοί από τους κόκκους της άμμου έχουν σχήμα αστεριού.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραλία καλύπτεται από τα κελύφη δισεκατομμυρίων θαλάσσιων πρωτόζωων που ευδοκιμούν στον πυθμένα του ωκεανού. Μετά το θάνατό τους, τα κελύφη τους ξεβγάζονται στην ξηρά, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Πολλοί άνθρωποι έρχονται στην παραλία ειδικά για να συλλέξουν τους κόκκους της άμμου, γεγονός που ανάγκασε τις τοπικές αρχές να απαγορεύσουν τη μεταφορά της.

Το διαδίκτυο έχει συμβάλλει στη δημοτικότητα της παραλίας, κάτι που έχει αποδειχθεί ευλογία και κατάρα, καθώς παρά τα προφανή οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις, η αύξηση των τουριστών έχει επιταχύνει την εξαφάνιση της άμμου.

Ορισμένοι ντόπιοι εξακολουθούν να πιστεύουν στον τοπικό μύθο που λέει ότι οι κόκκοι της άμμου είναι οι απόγονοι του Σταυρού του Νότου και του Πολικού Αστέρα που γεννήθηκαν στον ωκεανό στα ανοιχτά της Οκινάουα, αλλά σκοτώθηκαν από ένα γιγαντιαίο φίδι και ότι οι μικροί σκελετοί είναι ό, τι απέμεινε από αυτούς.

Η Hoshizuna-no-Hama είναι η πιο διάσημη αμμώδης παραλία της Οκινάουα, αλλά δεν είναι η μόνη. Παρόμοιες παραλίες υπάρχουν και στα γειτονικά νησιά Taketomi, Tokashiki και Hatoma.

Πηγή: lifo

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X