Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε κατάσταση “έκτακτης περιβαλλοντικής ανάγκης” ο Μαυρίκιος

Η διαρροή πετρελαίου από το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο που προσάραξε στα ανοιχτά του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, έχει σταματήσει, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει ακόμη «πολύ σοβαρή» και οι αρχές προετοιμάζονται «για το χειρότερο δυνατό σενάριο».

Το πλοίο MV Wakashio, που ανήκει στην εταιρεία Nagashiki Shipping Company και το διαχειρίζεται η Mitsui OSK Line, έχει ακόμη 2.000 τόνους πετρελαίου στις δύο δεξαμενές του που δεν υπέστησαν ζημιά από την προσάραξη, είπε ο Πραβίντ Τζουγκνότ.

Στο κύτος του MV Wakashio έχουν εντοπιστεί πολλές ρωγμές και το πλοίο τελικά θα διαλυθεί, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός.

Το πλοίο προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου. Τουλάχιστον 1.000 τόνοι πετρελαίου εκτιμάται ότι έχουν διαρρεύσει από το πλοίο στη θάλασσα, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Ο Μαυρίκιος κήρυξε κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης».

Εθελοντές στον Μαυρίκιο προσπαθούν με ότι μέσο διαθέτουν να αποτρέψουν τη διαρροή πετρελαίου. Ο MV Wakashio, που πιστεύεται ότι μετέφερε 4.000 τόνους μαζούτ, έτρεξε σε μια κοραλλιογενή ύφαλο από το νησί του Ινδικού Ωκεανού στις 25 Ιουλίου.

Οι ντόπιοι δημιουργούν απορροφητικά φράγματα από άχυρο γεμισμένα σε σάκους υφάσματος σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν και να απορροφήσουν την πετρελαϊκή ρύπανση.

Ο Μαυρίκιος είναι το σπίτι σε παγκοσμίου φήμης κοραλλιογενείς υφάλους και ο τουρισμός είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας του.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X