Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Σε ετοιμότητα η Κύπρος – Κοινές αεροναυτικές ασκήσεις με Γαλλία – Στη Λεμεσό το Charles De Gaulle

Στο λιμάνι της Λεμεσού βρίσκεται απότ ο Σάββατο το Γαλλικό αεροπλανοφόρο FS Charles De Gaulle (R91). Θα συμμετάσχει σε κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά. Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, σε μια κίνηση που προβάλλει για ακόμη μια φορά την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ναυτικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΛΑΣΙΑ και τα Περιπολικά Πλοία ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ, απέπλευσαν με σκοπό τη συνένωση και συνοδεία του Γαλλικού  αεροπλανοφόρου FS Charles De Gaulle, από την είσοδό του στα Χωρικά Ύδατα της Κύπρου  μέχρι τον κατάπλου του στο λιμάνι Λεμεσού. Τα Πλοία της Διοίκησης Ναυτικού θα συνενωθούν και θα συνοδεύσουν, εκ νέου, το Γαλλικό  αεροπλανοφόρο μετά τον απόπλου του από το λιμάνι Λεμεσού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού στη Λεμεσό, ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και αντιπροσωπεία Αξιωματικών, επισκέφθηκαν το Γαλλικό αεροπλανοφόρο όπου συναντήθηκαν με το Διοικητή της Γαλλικής Ναυτικής Δύναμης (French Carrier Strike Group) και τον Κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου FS Charles De Gaulle. Η συνάντηση θα παρέχει ακόμη μια ευκαιρία για την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δυο Ευρωπαϊκών Κρατών κατά την ανάπτυξη της Γαλλικής Ναυτικής Δύναμης στην περιοχή, με την ονομασία «CLEMENCEAU 22».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης των Πολεμικών Πλοίων που συμμετέχουν στη Γαλλική Ναυτική Δύναμη, θα διεξαχθούν ασκήσεις Ναυτικής συνεργασίας (PASSEX), Έρευνας και Διάσωσης (SAREX), καθώς και Αεράμυνας (ADEX) με τα Αεροσκάφη Rafale Marine, οι οποίες κρίνονται ως ιδιαίτερα επωφελείς, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα ενώ ενισχύουν παράλληλα τις σχέσεις στους τομείς της ναυτικής και αεροπορικής συνεργασίας.

Παράλληλα, η συμμετοχή της ΕΦ σε ευρύ πλέγμα διεθνών συνεργασιών με αντίστοιχες δυνάμεις φίλιων και συμμαχικών χωρών, συμβάλλει στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X