Νέα

  • ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Σε β΄ ντοκιμαντέρ του National Geographic «Άγνωστη Ευρώπη», θα πρωταγωνιστεί η Ελλάδα

Είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα βρίσκεται στις επιλογές των παραγωγών του National Geographic. Ο νέος κύκλος ντοκιμαντέρ μετά την «Ευρώπη από Ψηλά», θα είναι η “Άγνωστη Ευρώπη”.

Στην παρούσα φάση, το πλέον δημοφιλές συνδρομητικό κανάλι, που μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη και μας επανασυστήνει με τη φύση και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε προορισμού, εστιάζει στην ανάδειξη της άγριας πανίδας, με ιδιαίτερη σημασία στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται εκ νέου σε αυτή τη νέα σειρά, σε πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο. Οι περιοχές που θα εστιάσει το National Geographic είναι και η Αθήνα, το Μέτσοβο, ο Όλυμπος, η Ρόδος, ο Κυπαρισσιακός κόλπος, όπου αντικείμενο φωτογράφισης – κινηματογράφησης θα αποτελέσει η θαλάσσια χελώνα caretta caretta, καθώς και Αρχαιολογικός Χώρος της Πέλλας, όπου θα γίνουν γυρίσματα για τον λαγόγυρο.

Μέσω της αγγλικής εταιρείας παραγωγής  «Off the Fence» υποβλήθηκαν οι σχετικές αιτήσεις αδειών (οι οποίες και εγκρίθηκαν) προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη φωτογράφηση και κινηματογράφηση ειδών άγριας πανίδας.

Το επεισόδιο του πρώτου ντοκιμαντέρ «Η Ευρώπη από Ψηλά», αφιερωμένο στην Ελλάδα, προβλήθηκε σε πρόσφατα, μέσω των συνδρομητικών καναλιών Cosmote TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision-,  ενώ ακολούθησαν αντίστοιχα αφιερώματα σε Γαλλία, Ουγγαρία, Σουηδία, Φινλανδία και Τουρκία.

Το ταξίδι στην Ελλάδα περιλάμβανε την…άνωθεν γνωριμία του πολυπληθούς κοινού με πολλές περιοχές της χώρας, από την Αθήνα μέχρι τον Όλυμπο, τη Βέροια, το Διακοπτό, τη Λευκάδα, την Επίδαυρο και τα Μετέωρα. Περιλάμβανε δε εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από την Ακρόπολη, με την επιχείρηση ανύψωσης και επανατοποθέτησης μαρμάρων 12 τόνων, από τον Ισθμό της Κορίνθου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X