Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σε ανθρωπιστική κρίση εξελίσσεται ο εγκλωβισμός πληρωμάτων σε πλοία

Έκκληση προς όλες τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να ευαισθητοποιηθούν και να λειτουργήσουν συλλογικά προς διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim.

Προειδοποίησε ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των ναυτικών και των ίδιων των πλοίων, γεγονός που μπορεί δυσχεραίνει την ήδη υπάρχουσα οικονομική κρίση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ δήλωσε ότι «έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που ο Covid-19 ανακηρύχθηκε πανδημία και οι πολυάριθμοι περιορισμοί και εμπόδια που αποτρέπουν τις αλλαγές πληρωμάτων έχουν δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση».

Παρά τα πρωτόκολλα αλλαγών πληρωμάτων και τις αλλεπάλληλες παγκόσμιες εκκλήσεις για επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος, ο επαναπατρισμός ναυτικών αλλά και η εκ νέου ναυτολόγησή τους καθίστανται ακόμη δύσκολες έως και αδύνατες υποθέσεις.

Ο κ. Lim τόνισε πως «αν και έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε πολλές χώρες όσον αφορά τις αλλαγές πληρωμάτων, ο ρυθμός αυτής της προόδου δεν συμβαδίζει με τον αριθμό των πλοίων στα οποία πρέπει να γίνουν αλλαγές πληρωμάτων».

Οι προτάσεις του κ. Lim περιλαμβάνουν την ανακήρυξη των ναυτικών ως «key workers» σε παγκόσμιο επίπεδο, την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων πρωτοκόλλων σχετικά με τις ασφαλείς αλλαγές πληρωμάτων και την άρση των περιοριστικών μέτρων σε κάρτες visa και γενικότερα στα ταξίδια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X