Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Σαν Ντιέγκο: Τι θα μπορούσε να αδειάσει μια κατάμεστη παραλία από λουόμενους, σε 20 δευτερόλεπτα;

Το γύρο του κόσμου κάνουν βίντεο και εικόνες με τα δύο θαλάσσια λιοντάρια, τα οποία προκάλεσαν τρόμο και πανικό σε λουόμενους, όταν βγήκαν σε παραλία στην περιοχή Λα Τζόλα του Σαν Ντιέγκο και άρχισαν να τους κυνηγούν.

Ο κόσμος έτρεχε να σωθεί και σαν τσουνάμι άδειασε ένα μέρος της γεμάτης από κόσμο παραλίας. Είκοσι δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να εξαφανιστούν οι λουόμενοι.

Οι ναυαγοσώστες της παραλίας επενέβησαν άμεσα και κάλεσαν τον κόσμο να μείνει μακριά τους, ενώ βοήθησαν τα θαλάσσια λιοντάρια θα βρουν τον δρόμο προς τη θάλασσα. Λίγο αργότερα τα δύο θαλάσσια λιοντάρια βρίσκουν το δρόμο προς το νερό και χάνονται στη θάλασσα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα θαλάσσια λιοντάρια υποφέρουν από έλλειψη φυσικών θηραμάτων κάτι που αναγκάζει τις θηλάζουσες μητέρες να ψάχνουν στη θάλασσα για φαγητό, αφήνοντας τα μικρά τους να φροντίσουν μονά τους τον εαυτό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αναστάτωση στην τροφική αλυσίδα γύρω από τις κύριες αποικίες των θαλάσσιων θηλαστικών πιστεύεται ότι προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, που με τη σειρά της προκαλείται από ασυνήθιστα ασθενείς ανέμους κατά μήκος της δυτικής ακτής.

Η περιοχή βόρεια της La Jolla έχει κλείσει μέχρι τον Οκτώβριο για να δώσει χώρο στα νεαρά ζώα να μεγαλώσουν. Οι αρχές, συνιστούν στους τουρίστες να κρατούν πάντα 15 μέτρα απόσταση από τα ζώα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X