Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σέρβιραν κατά λάθος δηλητηριώδες χταπόδι σε εστιατόριο της Κίνας – Την γλίτωσε από μία ανάρτηση

Παραλίγο να πάρει το τελευταίο του δείπνο, ο υποψιασμένος, όπως αποδείχτηκε τελικά, πελάτης εστιατορίου στην Κίνα, στο πιάτο του οποίου κατέληξε από λάθος, ένα δηλητηριώδες χταπόδι με μπλε δακτυλίους.

Προτού όμως το καταναλώσει, ο άντρας δημοσίευσε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο, ρωτώντας αν κάποιος ήξερε τι είδους χταπόδι ήταν.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε έδειχνε πολλά μικρά χταπόδια σερβιρισμένα σε ένα επίπεδο καλάθι γεμάτο θρυμματισμένο πάγο, η οποία συνοδευόταν από την ερώτηση: «Μπορώ να το φάω; Περιμένω την απάντησή σας. Λίγο ανήσυχος».

Ο μπλόγκερ επιστημονικής εκπαίδευσης Bo Wu Za Zhi είδε την φωτογραφία και απάντησε λίγα λεπτά αργότερα. «Είναι ένα χταπόδι με ρίγες λεοπάρδαλης ή χταπόδι με μπλε δακτύλιο. Η τοξικότητά του είναι πολύ ισχυρή και δεν θα εξουδετερωθεί όταν θερμανθεί», απάντησε μέσω της επιστημονικής πλατφόρμας Weibo.

«Έχουμε δει περιπτώσεις όπου χταπόδια με μπλε δακτύλιο αναμιγνύονται, σε σπάνιες περιπτώσεις, κατά λάθος με συνηθισμένα χταπόδια που πωλούνται στις αγορές, αν και η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι πολύ μικρή».

Αφού είδαν την απάντηση του blogger, αρκετοί ανήσυχοι χρήστες του Weibo εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλεια του άντρα που ανέβασε τη φωτογραφία.

“Είσαι καλά; Δεν το έχεις φάει, σωστά; Γρήγορα πείτε στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου ότι αυτό το χταπόδι είναι δηλητηριώδες και δεν μπορεί να φαγωθεί», έγραψε ένα άτομο.

Ο άντρας απάντησε: «Δεν το έχω φάει. Έχει αφαιρεθεί από το τραπέζι».

Τα χταπόδια με μπλε δακτύλιο είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη θαλάσσια ζώα στον κόσμο. Θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο, καθώς το δηλητήριό τους περιέχει την ισχυρή νευροτοξίνη, που φέρει την ονομασία  τετροδοτοξίνη.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X