Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Ρώμος Κοτσώνης : Αργυρό μετάλλιο σε μια εναέρια θαλασσινή φωτογραφία του

Άλλο ένα βραβείο προστίθεται στη συλλογή του γνωστού φωτογράφου Ρώμου Κοτσώνη, τον οποίο πιο εύκολα εντοπίζεις όπου υπάρχει θάλασσα με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, παρά να εντοπίσεις φωτογραφία στην οποία ποζάρει ο ίδιος. Η φωτογραφία του, που εξασφάλισε αργυρό μετάλλιο, ταξίδεψε μέχρι και στη Γουατεμάλα, όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός.

Έχω πάρει αρκετά παγκόσμια βραβεία στην φωτογραφία αλλά κάποια έχουν μια ιδιαίτερη θέση, αναφέρει ο ίδιος ο φωτογράφος.

“Πρώτος λόγος είναι το νησί μου η Κύπρος που περιβάλετε από θάλασσα και φυσικά η αγάπη και για τα δύο είναι μεγάλη. Το να αναδεικνύω την χώρα μου ανά το παγκόσμιο, είναι σημαντικό γιατί μπορώ να βρίσκω τα τόσα όμορφα στη θάλασσα αλλά και στη στεριά και να τα αποτυπώνω φωτογραφικά”.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε εναέρια στη Μεσογειακή θάλασσα της Κύπρου, όπου ένα πλοίο γεμάτο κοντέινερ ελέγχεται από μικρό ρυμουλκό.

Της έδωσε τον τίτλο «In command”. Το μήνυμα είναι «Μην απογοητεύεστε». Ο διαγωνισμός έγινε στην Γουατεμάλα και ο Ρώμος Κοτσώνης έστειλε συνολικά 16 φωτογραφίες (από 4 φωτό σε 4 κατηγορίες), δεν πέρασε καμία πλην αυτής που βραβεύθηκε με το αργυρό μετάλλιο στο ανοικτό έγχρωμο.

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X