Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πώς Ελληνική εταιρεία αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη ρύπανση στην ιστορία του Μαυρίκιου

Με 50 τόνους υλικό που μεταφέρθηκαν από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, αντιμετωπίστηκαν οι χίλιοι τόνοι πετρελαίου που κατέληξαν στον Ινδικό ωκεανό, στο ατύχημα της 26ης Ιουλίου, όταν το Ιαπωνικών συμφερόντων πλοίο “MV Wakashio” προσέκρουσε σε κοραλλιογενή ύφαλο νότια του Μαυρίκιου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που καταγράφηκε στη χώρα, η οικονομία της οποίας στηρίζεται πλήρως στον τουρισμό.

Η απορρύπανση της κοραλλιογενούς ακτής του Πουάντ ντ’ Εσνί αποτέλεσε μια δύσκολη αποστολή που κλήθηκε να φέρει εις πέρας o ελληνικός όμιλος Polyeco, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση αποβλήτων, μαζί με μια ακόμη, γαλλικών συμφερόντων, εταιρεία (Le Floch Dépollution).

Ο Αντιπρόεδρος και συνιδρυτής της Ελληνικής Polyeco Θανάσης Πολυχρονόπουλος, μίλησε πρόσφατα στην ΕΡΤ για την αποστολή απορύπανσης η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Το ναυτικό αυτό ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα, τη μόλυνση με μαζούτ ακτογραμμής 44 χιλιομέτρων και κατ’ επέκταση την απώλεια μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας που στηρίζονταν στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X