Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πύραυλος έπληξε ιαπωνικό εμπορικό πλοίο στην Μαύρη Θάλασσα

Φορτηγό πλοίο ιαπωνικής εταιρείας χτυπήθηκε από πύραυλο ανοιχτά των ακτών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα την Παρασκευή, τραυματίζοντας ένα μέλος του πληρώματος, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου 26 Φεβρουρίου, η εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών στη δυτική Ιαπωνία.

Το νηολογημένο στον Παναμά φορτηγό πλοίο Namura Queen υπέστη ζημιές και ένας Φιλιππινέζος, μέλος του 20μελούς πληρώματος του πλοίου  τραυματίστηκε ελαφρά στον ώμο του, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στο Imabari της επαρχίας Ehime.

Το πλοίο μπορεί να λειτουργεί με δικό του ατμό και έχει κατευθυνθεί προς την Τουρκία, όπου θα εκτιμηθεί η ζημιά στο σκάφος, ανέφερε η εταιρεία.

Οι αρχές της Ουκρανίας δήλωσαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, μετά τη στρατιωτική εισβολή τους στην Ουκρανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Συνολικά τρία μη στρατιωτικά σκάφη έχουν χτυπηθεί στη Μαύρη Θάλασσα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Η Ρωσία έβαλε νωρίτερα και εναντίον δύο ξένων πλοίων κοντά στο λιμάνι Πιβντένι της Μαύρης Θάλασσας σήμερα, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Υποδομών της Ουκρανίας στο Facebook.

Οι ρωσικές δυνάμεις έβαλαν εναντίον του Namura Queen, υπό σημαία Παναμά, και του Millennial Spirit, υπό σημαία Μολδαβίας.

Τα πληρώματα απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, από την ουκρανική υπηρεσία διάσωσης.

Η Ουκρανία έχει κλείσει όλα τα λιμάνια της, λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X