Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πώς να σώσετε τον πλανήτη

Ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο ετοίμασε ο οργανισμός Goes Foundation, ο οποίος καταγράφει τη σημασία των κοραλλιογενών υφάλων στη θάλασσα και την καταστροφική επίδραση των κλιματικών αλλαγών σε αυτούς. Δεικνύει δε, τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος ή καλύτερα τι μπορεί να σταματήσει να κάνει, για την προστασία τους.

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι απαραίτητα οικοσυστήματα για περισσότερο από το 25% όλης της ζωής στους ωκεανούς. Έχουμε ήδη χάσει το 50% των παγκόσμιων υφάλων και με τον τρέχοντα ρυθμό μείωσης θα είναι όλοι νεκροί τα επόμενα 10 χρόνια.

Εάν χάσουμε τους υφάλους, τότε πιθανότατα θα υπάρξει αποσταθεροποίηση ολόκληρου του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι εξαρτώνται από τους κοραλλιογενείς υφάλους ως πηγή τροφής και εισοδήματος.

Τα νησιά και οι παράκτιες κοινότητες θα χάσουν την προστασία που προσφέρουν οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και οι ακτές θα διαβρωθούν. Θα υπάρξει καταστροφική κατάρρευση της ανθρώπινης κοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα, η κλιματική αλλαγή θα είναι το λιγότερο από τα προβλήματά μας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X