Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πρόταση μελέτης για τη θαλάσσια ρύπανση της Λεμεσού από το Πανεπιστήμιο Frederick

Στοχεύοντας να προτείνει βέλτιστες πρακτικές που θα περιορίζουν τους κινδύνους που απειλούν το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον της Λεμεσού, παρουσιάστηκε χθες η πρόταση εκπόνησης μελέτης του Πανεπιστημίου Frederick στις δημοτικές Αρχές της Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Λεμεσού και στα στελέχη του Δήμου, λεπτομερής πρόταση για την εκπόνηση της μελέτης, μέσω της οποίας θα προταθούν βέλτιστες πρακτικές ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι που απειλούν το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον της Λεμεσού, να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητα του μείζονος παραλιακού μετώπου της Λεμεσού και παράλληλα να ενδυναμωθεί η ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας.

Στην έρευνα, προστίθεται, θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό και θα συμπεριληφθούν, ως συνεργάτες – ερευνητές, μέλη του Κυπριακού Ιδρύματος για τη Θάλασσα (CyFoS).

«Η όλη προσπάθεια καταδεικνύει εμπράκτως την ανταπόκριση του Δήμου Λεμεσού στις ανησυχίες των πολιτών, γύρω από τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα του θαλάσσιου μετώπου της Λεμεσού, όπως αυτές καταγράφηκαν στην πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Blue Limassol Forum», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Πανεπιστήμιο Frederick για την εποικοδομητική συνεργασία και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου, Δρα Άγγελο Μενελάου και τους συνεργάτες του για την κατάθεση «μιας πολύ ποιοτικής αλλά και αναγκαίας για την πόλη της Λεμεσού επιστημονικής πρότασης».

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση του Blue Limassol Forum, το οποίο προχωρεί μέσα από τη σύμπραξη του ακαδημαϊκού, ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, για να συνδράμει στην ευημερία των πολιτών της Λεμεσού.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X