Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πρόστιμο €1.000 σε τουρίστα στη Σαρδηνία- Επιχείρησε να κλέψει σπάνια λευκή άμμο από παραλία

Μπορεί για κάποιους να μοιάζει ασήμαντο παράπτωμα. Ωστόσο δεν είναι καθόλου αφού από το 2017 η απομάκρυνση της άμμου από τις παραλίες της Σαρδηνίας θεωρείται παράνομη.

Για τον λόγο αυτό βαριά ήταν η «καμπάνα» για τουρίστα που επιχείρησε να κλέψει άμμο από μια από τις πιο γνωστές και βαραβευμένες παραλίες της Ιταλίας.

Στον Γάλλο παρεθεριστή επιβλήθηκε το χρηματικό πρόστιμο των 1.000 ευρώ επειδή γέμισε μπουκάλι από γυαλί με δύο κιλά από τη σπάνια άμμο της Σαρδηνίας.

Η πανέμορφη λευκή άμμος του ιταλικού νησιού προστατεύεται, και οι τουρίστες αντιμετωπίζουν πρόστιμα -ή ακόμη και ποινή φυλάκισης- για την απομάκρυνσή της από τις τοπικές παραλίες.

Ο άνδρας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Cagliari Elmas πριν από μερικές ημέρες αφού βρέθηκε στην κατοχή του μπουκάλι γεμάτο με περίπου δύο κιλά άμμου.

Η νομοθεσία που προστατεύει την άμμο των παραλιών εισήχθη πριν από τρία χρόνια και απαγορεύει από τους τουρίστες να πάρουν άμμο σαν αναμνηστικό.

Πριν από την εισαγωγή της νομοθεσίας, καταγράφονταν συχνά περιστατικά κλοπής άμμου.

Πρόστιμα έως και 3.000 ευρώ

Πλέον έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα και τα πρόστιμα για τους τουρίστες που προσπαθούν να απομακρύνουν άμμο από τη Σαρδηνία κυμαίνονται μεταξύ 500 με 3.000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα που κλέβουν.

Πρόστιμο περίπου 1.000 ευρώ επιβλήθηκε σε Βρετανό, το 2018, για κλοπή άμμου από παραλία κοντά στην πόλη Όλμια. Στο στόχαστρο των ληστών φαίνεται ότι βρίσκεται συχνά αυτού του είδους η άμμος.

Τον περασμένο χρόνο, επίσης, ζευγάρι Γάλλων έκλεψε άμμο από τη Σαρδηνία.

Μάλιστα, υπήρχε και ειδική ιστοσελίδα που προωθούσε για πώληση αυτού του είδους την άμμο σαν είδος σουβενίρ.

Η κλοπή της άμμου δεν είναι απλή υπόθεση για τις ιταλικές Αρχές, που επιχειρούν να περιορίσουν το φαινόμενο και να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα στους Ευρωπαίους τουρίστες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X