Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πρωτοβουλίες Κύπρου για σύμπλευση ΕΕ – IMO για κλιματική αλλαγή

Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization – ΙΜΟ) θα αναλάβει το επόμενο διάστημα η Κύπρος ώστε οι προσπάθειες που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για απαλλαγή της ναυτιλία από τον άνθρακα να αποκτήσουν διεθνή χαρακτήρα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών με αντικείμενο τις θαλάσσιες μεταφορές την Πέμπτη.

«Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την απαλλαγή της ναυτιλίας από τον άνθρακα, σε σχέση με την πρόταση Κανονισμού που εντάσσεται κάτω από το πακέτο Fit-for-55» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Καλωσορίζουμε την αυξημένη, αν θέλετε, φιλοδοξία που έχει η ΕΕ. Πρέπει να ηγούμαστε των προσπαθειών που γίνονται για την απαλλαγή του τομέα από τον άνθρακα» πρόσθεσε. Όπως όμως σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, «για να ηγείσαι πρέπει να είσαι και καλός ακροατής».

«Μόλις επέστρεψα από το Λονδίνο και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, όπου δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κλιματική αλλαγή που είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και η ναυτιλία που είναι μια παγκόσμια βιομηχανία, πρέπει, στην ουσία, να συμπλεύσουν» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «πρέπει οι συναντήσεις και οι επιδιώξεις που κάνουμε εδώ στις Βρυξέλλες να έχουν διεθνή απήχηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvassilis.demetriades.9%2Fposts%2F3135942323351067&show_text=true&width=500

Αναφερόμενος στην προσπάθεια οι προτάσεις αυτές να αποκτήσουν διεθνή χαρακτήρα, προανήγγειλε πως «πάνω σε αυτή την προσπάθεια η Κύπρος θα αναλάβει το επόμενο διάστημα αρκετές πρωτοβουλίες».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X