Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρωταγωνιστική η παρουσία της Κύπρου στα Ποσειδώνια 2022 στην Αθήνα

Παρούσα και πρωταγωνίστρια η Κύπρος στα Ποσειδώνια 2022 στο σημαντικότερο ραντεβού της Διεθνούς ναυτιλίας, με τις προκλήσεις να έχουν αυξηθεί και τις ανησυχίες στην ναυτιλιακή βιομηχανία να ενώνουν πλοιοκτήτες, πλοιοδιαχειριστές, κυβερνήσεις και εταιρείες παροχής εξπλισμών αλλά και αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo ομάδες εργασίας, συνεντεύξεις, συναντήσεις και ανταλλαγή πληροφορίων για εξοπλισμούς και υπηρεσίες με εξειδικευμένες τεχνολογίες που εξυπηρετούν την απαιτητική ναυτιλία, θα λάβουν χώρα μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Στην έκθεση συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών Ανδρέας Χατζηγιάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων πλοιοκτητών Φίλιππος Φιλής, ο Γ.Δ. του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Θωμάς Καζάκος και η Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου Ελιάνα Χαραλάμπους Τάνου.

Την τελετή εγκαινίων χαιρέτισαν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Adina Valean και η Πρόεδρος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού. Η φετινή έκθεση είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στη μέχρι τώρα ιστορία της, καταφέρνοντας να καλύψει το σύνολο του εκθεσιακού χώρου.

Τα Ποσειδώνια 2022 φιλοξενούν 1.948 εταιρείες από 88 χώρες, συνολικά 24 Εθνικά Περίπτερα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 18.000 διεθνείς επισκέπτες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα προσδίδουν στα φετινά Ποσειδώνια η παρουσία 10 Υπουργών ναυτιλιακών εθνών, καθώς και της Επιτρόπου Μεταφορών, με αντίστοιχες εθνικές αποστολές, που αναδεικνύουν και την πολιτική σημασία των Ποσειδωνίων.

Τα φετινά Ποσειδώνια περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα 68 Συνεδρίων και Σεμιναρίων που διοργανώνονται από φορείς από 16 χώρες, το οποίο θα τρέξει παράλληλα με την Έκθεση. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα ηγετικά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και εξελίξεις.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στο επίκεντρο

Βασικός πόλος έλξης για τη φετινή διοργάνωση είναι και οι περισσότερες από 30 νεοφυείς εταιρείες (startup) τεχνολογίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ψηφιακές λύσεις σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει  πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων,  μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

Η Έκθεση Ποσειδώνια 2022 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

YES to Shipping Forum: Με το βλέμμα στους νέους

Η φετινή έκδοση του YES to Shipping Forum θα προσφέρει σε φοιτητές, πτυχιούχους και νεαρά ναυτιλιακά στελέχη την ευκαιρία να συναντηθούν και να αλληλεπιδράσουν με εκθέτες των Ποσειδωνίων 2022, καθώς και να παρακολουθήσουν μια συζήτηση για ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Δανάη Μπεζαντάκου, Ιδρύτρια του Concept, δήλωσε: “Είναι τιμή μας που διοργανώνουμε το YES to Shipping Forum στο Posidonia από το 2016. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσουμε τη ναυτιλιακή κοινότητα στην ημέρα της νεολαίας αυτής της σημαντικής έκθεσης για τη ναυτιλία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το YES to Shipping Forum στα Ποσειδώνια ήταν ο καταλύτης που έφερε τη νεότερη γενιά πιο κοντά στον κλάδο”.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X