Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προ των πυλών ενιαία ακτοπλοϊκή γραμμή για τα Ιόνια νησιά

Τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης γραμμής των Ιονίων νήσων, μελετά το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, εντοπίζοντας την ανάγκη στο ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στην περιφέρεια, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά.

Η ενίσχυση του τουρισμού

Από εκεί και πέρα, η Περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία του τουρισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν μια καλή χρονιά για τα Ιόνια νησιά», επιδεικνύνοντας ασυγκράτητη δυναμική. Μάλιστα, αναφέρθηκε τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μονοκαλλιέργεια, ενώ «φέτος ανακαλύψαμε μια καλή τουριστική χρονιά», σημειώνοντας ότι ήρθαν Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ιταλοί, πολλοί Ολλανδοί. Και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί, όπως τόνισε και «να πετύχουμε το άνοιγμα της βεντάλιας». Τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχουν εξαρτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, αλλά ροή από μεγάλα τουριστικά γραφεία και σχέση με αεροπορικές εταιρείες.

«Χρειάζονται γιατροί και υπάλληλοι»

Ακόμη, σημείωσε ότι «θα πρέπει να οργανωθούμε στην επικοινωνία» και παράλληλα να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ωστόσο, η ίδια ζήτησε την ενίσχυση της Περιφέρειας με νέους υπαλλήλους, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα, λόγω της δυσκολότερης προσβασιμότητας, αλλά και της μεγαλύτερης ακρίβειας που επικρατεί στις τιμές τουριστικών περιοχών. «Ζητούμε ειδικές ρυθμίσεις» από την κυβέρνηση, καθότι «χρειαζόμαστε γιατρούς και υπαλλήλους», προσθέτοντας ότι αναμένει από την κυβέρνηση να «τρέξει» τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X