Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Προς επέκταση το νότιο θαλάσσιο τμήμα της Διώρυγας του Σουέζ

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του νότιου τμήματος της θαλάσσιας οδού, όπου είχε προσαράξει πρόσφατα το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής.

Παράλληλα, εξετάζεται και η προμήθεια γερανών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκφορτώσουν φορτία σε ύψη έως 52 μέτρα, δήλωσε ο Οσάμα Ράμπι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. “Οι διαδικασίες μας είναι ορθές, απλώς στοχεύουμε στη βελτίωση της υπηρεσίας”, είπε.

Το μήκος 400 μέτρων Ever Given προσάραξε διαγώνια στο νότιο τμήμα της Διώρυγας, λόγω ισχυρών ανέμων, στις 23 Μαρτίου και παρέμεινε κολλημένο για έξι ημέρες, διακόπτοντας τη διέλευση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά εκατοντάδων πλοίων και στις δύο πλευρές της γέφυρας που περίμεναν να τη διασχίσουν, επηρεάζοντας σημαντικά τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Αφού απεγκλωβίστηκε, το πλοίο μεταφέρθηκε σε μια λίμνη που χωρίζει δύο τμήματα του καναλιού, όπου η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) διεξάγει ελέγχους στο πλοίο.

Η SCA δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί πλοία του μεγέθους του Ever Given, ενώ θα ενδυναμώσει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει μελλοντικά προβλήματα. “Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε δύο ακόμη ρυμουλκά, με δύναμη έλξης άνω των 200 τόνων – 250, 280, ανάλογα”, δήλωσε ο Ράμπι.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X