Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πράσινο φως στους Βρετανούς να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοια από τις 2 Αυγούστου

Ο υπουργός Mεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε ότι οι διεθνείς κρουαζιέρες θα αρχίσουν εκ νέου από τις 2 Αυγούστου. Το «πράσινο φως» στις κρουαζιέρες από τον επόμενο μήνα έδωσαν οι υπουργοί στη Βρετανία.

Από τον επόμενο μήνα οι Βρετανοί θα μπορούν να επιβιβάζονται ξανά σε κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν ή επιστρέφουν από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Mεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν εκ νέου από τις 2 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι τα κρουαζιερόπλοια έχουν συσχετιστεί στο παρελθόν με περιπτώσεις πολλαπλών κρουσμάτων COVID ήδη από τις αρχές της πανδημίας.

Προϋπόθεση ο εμβολιασμός

Υπενθυμίζεται ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 2 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Μεγάλη Βρετανία. Στη σχετική ανακοίνωση προέβη ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί με κάποιο από τα εμβόλια που γίνονται δεκτά σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. Πάντως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν τεστ κορωνοϊού πριν την αναχώρησή τους καθώς και ένα τεστ PCR τη δεύτερη μέρα που θα έχουν φτάσει στη Γηραιά Αλβιόνα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X