Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Πράσινο υδρογόνο για τη ναυτιλία από τη Shell

Η Shell προχωρά με σχέδια για την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις «πράσινης ανάπτυξης» υδρογόνου στον κόσμο, που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Με βάση το σχεδιασμό της εταιρείας το εργοστάσιο που θα αναπτυχθεί θα συνδεθεί με τις υπάρχουσες δραστηριότητες καυσίμων της Shell στο Ρότερνταμ και εν αναμονή της απόφασης για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, θα μπορούσε να αρχίσει να προμηθεύει το εναλλακτικό καύσιμο στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στους βιομηχανικούς χρήστες σε μόλις δύο χρόνια.

Η Shell συνήψε σύμβαση με την Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers για το έργο μεγάλης κλίμακας γνωστό ως «Hydrogen Holland I» στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers θα κατασκευάσει μια μονάδα ηλεκτρόλυσης 200 MW με βάση τη μεγάλης κλίμακας μονάδα ηλεκτρόλυσης αλκαλικού νερού 20 MW.

Το κέντρο του έργου Hydrogen Holland I θα είναι μια αίθουσα, που θα καλύπτει σχεδόν πέντε στρέμματα. Το πράσινο υδρογόνο θα παράγεται για τη βιομηχανία και τον τομέα των μεταφορών, με ηλεκτρική ενέργεια να προέρχεται από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust. Το υδρογόνο μπορεί να μεταφερθεί μέσω ενός αγωγού μήκους περίπου 25 μιλίων που θα εκτείνεται από το εργοστάσιο στο Shell’s Energy and Chemicals Park του Ρότερνταμ.

Στο πλαίσιο του έργου, οι εταιρείες δεσμεύονται επίσης για τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων δομικών υλικών, όπου είναι δυνατόν. Ηλιακά πάνελ θα ενσωματωθούν επίσης στους εξωτερικούς τοίχους του εργοστασίου για την ανάπτυξη και λειτουργία του.

Η τελική επενδυτική απόφαση της Shell για την κατασκευή του Holland Hydrogen I τοποθετείται χρονικό το  2022 με την thyssenkrupp να αναμένει ότι οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες για τις ηλεκτρολύσεις θα ξεκινήσουν πιθανότατα την άνοιξη του 2022. Η προβλεπόμενη έναρξη παραγωγής θα είναι το 2024.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X