Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πολυτραυματία καρχαρία στα βαθιά της Αυστραλίας, εντόπισε φωτογράφος

Η είσοδος στα βάθη του ωκεανού είναι σαν να εκτοξευόμαστε στα άκρα του σύμπαντος, όσο περισσότερο προχωράμε, τόσο λιγότερα γνωρίζουμε για αυτά τα περιβάλλοντα, ωστόσο, θα εκπλαγούμε από όλα όσα πρόκειται να βρούμε. Σε αυτή την περίπτωση, συνέβη σε έναν υποβρύχιο κινηματογραφιστή που εργαζόταν στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Αυστραλίας.

Εκεί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν γιγάντιο λευκό καρχαρία και αυτό τράβηξε την προσοχή του, όχι μόνο λόγω του μεγέθους του, αλλά και λόγω των τραυματισμών που είχε εμφανώς, γι’ αυτό και τον αποκάλεσε «ο πιο τραυματισμένος καρχαρίας στον κόσμο».

Τις εικόνες μοιράστηκε ο Dean Spraakman μέσω των κοινωνικών του δικτύων, σε αυτές μπορούμε να δούμε ένα από τα πιο επιβλητικά αρπακτικά στον κόσμο με τεράστιες πληγές σε όλο του το σώμα. Το περιεχόμενο ανέβηκε στο κανάλι του στο YouTube “Sea Dragon Films” , στο βίντεο μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα πώς η πλευρά του σώματος, τα πτερύγια, τα βράγχια και το στόμα ήταν γεμάτα με πληγές. Σημάδια από δαγκώματα, γρατζουνιές και σκασίματα διακρίνονται σε όλο το σώμα, αν και τα περισσότερα από αυτά εντοπίστηκαν στη δεξιά πλευρά.

Για τον Dean, αυτή ήταν η πρώτη του συνάντηση με έναν τραυματισμένο καρχαρία. «Αυτός ο όμορφος καρχαρίας έχει επιβιώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις », σχολίασε ο φωτογράφος αφού είπε ότι ήταν παγωμένος και ακίνητος καθώς θεωρούσε ότι, αν ήταν πρόσφατοι, θα μπορούσε να αισθάνεται πόνο και οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να τον ανησυχήσει.

Στα σχόλια του βίντεο του η πιο συχνή ερώτηση είναι “Πώς του συνέβη αυτό;” ή “Πώς κατέληξε με τόσες πληγές;” . Σύμφωνα με τον φωτογράφο, πιστεύει ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από προπέλα πλοίου. Οι καρχαρίες και άλλα μεγάλα ζώα είναι γνωστό ότι παγιδεύονται με αυτόν τον τρόπο. «Κάτι που τράβηξε την προσοχή μου ήταν ότι κάποιες ουλές ήταν παλιές και άλλες πολύ πρόσφατες – πρόσθεσε επίσης – Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματική αιτία των τραυματισμών του». Μερικοί χρήστες που σχολίασαν κάνοντας δικές τους υποθέσεις, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρχαρίας θα μπορούσε να είχε κολλήσει σε έναν ύφαλο και ότι θα μπορούσε να είχε πολεμήσει με τσούχτρες.

Οι ειδικοί διαβεβαίωσαν ότι τα τραύματα δεν προκαλούνται από φάλαινες δολοφόνους ή ζευγάρωμα. Ο καθηγητής και εξερευνητής, Γιάννης Παπασταματίου, συνεργάτης του περιοδικού National Geographic, σχολίασε ότι είναι σίγουρος ότι αυτός ο καρχαρίας έχει βρεθεί σε καυγάδες γιατί «Τα θηλυκά συνήθως έχουν πληγές που προκαλούνται από το ζευγάρωμα, αλλά και τα αρσενικά μπορεί να δαγκωθούν και προσθέτει. – Ένας μεγαλύτερος καρχαρίας μπορεί να αγαπήσει έναν μικρότερο και για να κυριαρχήσει, τον δαγκώνει ως προειδοποίηση .

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X