Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πιστo αντίγραφο αρχαίου νομίσματος του 3ου αιώνα, δώρο των πλοιοκτητών, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών Ανδρέας Χατζηγιάννης, κατά το δείπνο της Ένωσης Πλοιοκτητών στην Αθήνα, δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα ασημένιο πιστό αντίγραφο τετράδραχμου της ελληνιστικής εποχής, με την πλώρη ενός πλοίου, στην οποία σαλπίζουσα εμφανίζεται η θεά Νίκη. Στο συγκεκριμένο νόμισμα, η πλώρη του πλοίου προβάλλει ως σύμβολο της νίκης του Μακεδόνα Δημήτριου του Πολιορκητή επί του Πτολεμαίου του Ά στην Σαλαμίνα της Κύπρου το 306π.Χ.

Δεχόμενος το δώρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με συγκινεί ιδιαίτερα. Βρίσκομαι στο τέλος της θητείας μου, αλλά και μετά την Προεδρία θα παρακολουθώ στενά τα δρώμενα και οι παρεμβάσεις μου ελπίζω να είναι αποφασιστικές».

Το ίδιο δώρο έλαβαν σε μπρελόκ, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, στην επιβλητική δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών, στο Cyprus Tower στην Κηφησιά.

Ηχηρά ονόματα της Κυπριακής και Ελληνικής ναυτιλίας έδωσαν το παρόν τους, ο υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης , καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της ΚΔ Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X