Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πετρελαϊκή ρύπανση, εκεί που φωλιάζουν οι φώκιες

Ενάμισι τόνο πετρέλαιο σε στερεά μορφή απομάκρυναν  μέλη του τμήματος Αλιείας μετά από επίπονες προσπάθειες σε εξαιρετικά δύσκολα προσβάσιμo σπήλαιο στην Πέγεια, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι Μεσογειακές Φώκιες Monachus – Monachus .

Την πληροφορία έδωσε στο Τμήμα Αλιείας και τη Ναυτική υπηρεσία, η ομάδα που επιτηρεί τις μεσογειακές φώκιες  και αμέσως στήθηκε πλάνο αποκατάστασης της ρύπανσης.  Φορώντας ειδικές στολές, μέλη του τμήματος αλιείας και του τμήματος δασών δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα από τα βράχια στο εσωτερικό της σπηλιάς και στη συνέχεια με μικρή βάρκα, απορροφητικά σφουγγάρια και  άλλα εργαλεία απομάκρυναν το πετρέλαιο το οποίο στην πλειοψηφία του ήταν σε στερεά μορφή.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Αλιείας, μας χαρίζει μοναδικά πλάνα από το θαλασσινό σπήλαιο, καθώς αναδεικνύει και τον επαγγελματισμό όσων εργάστηκαν με αφοσίωση να καθαρίσουν πετρελαϊκά απορρίμματα  

Ο Προϊστάμενος της ναυτικής υπηρεσίας Μαρίνος Ιωάννου εξήγησε ότι η προσπάθεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη αλλά στέφθηκε με επιτυχία και η ομάδα κατάφερε να αποκαταστήσει τη ρύπανση που προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια.  Το βίντεο κλείνει με το πριν και το μετά και δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο τη ρύπανση.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν με σθένος και φρόντισαν να αποκαταστήσουν το θαλασσινό σπήλαιο, αφήνοντας το πεντακάθαρο στη θαλάσσια ζωή, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Κύπρου. Την επόμενη φορά που θα ανεφοδιάσετε το σκάφος σας, λυπηθείτε τις σπάνιες φώκιες που δηλητηριάζετε και εγκαταλείπετε χωρίς ενοχές.  

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X