Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Περού: Πετρελαιοκηλίδα μετά το τσουνάμι της Τόνγκα – Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή

Έρευνα σε μονάδα της ισπανικής εταιρείας ενέργειας Repsol ξεκίνησαν οι εισαγγελείς του Περού, μετά την τεράστια πετρελαιοκηλίδα που οφείλεται σε διαρροή πετρελαίου από τοπικό διυλιστήριο. Η διαρροή αποδόθηκε σε ασυνήθιστα μεγάλα κύματα μετά την έκρηξη ηφαιστείου, την οποία και ακολούθησε τσουνάμι στην Τόνγκα στις 16 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τόνγκα απέχει από το Περού 10.000 χιλιόμετρα.

Έως και 33 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση μπορεί να κληθεί να πληρώσει η εταιρεία 

Ο υπουργός περιβάλλοντος του Περού έδωσε διορία δύο ημερών στο διυλιστήριο La Pampilla να εντοπίσει τα κρίσιμα σημεία της διαρροής, και 10 ημερών για να συλλέξει το πετρέλαιο που εκτείνεται σε χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Κατά μήκος της ακτογραμμής της χώρας, από την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, έχει σχηματιστεί μία μαύρη μάζα αργού πετρελαίου, η οποία εκτείνεται σε περίπου 3 χιλιόμετρα και επηρεάζει τρεις παράκτιες περιοχές μολύνοντας τα νερά και σκοτώνοντας πουλιά, ψάρια και ωκεάνιους μικροοργανισμούς.

«Η ζημιά είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Ρούμπεν Ραμίρεζ, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η ισπανική εταιρεία θα μπορούσε να κληθεί να πληρώσει έως και 33 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση, αν αποδειχθεί ότι φέρει την ευθύνη για την οικολογική καταστροφή.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X