Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πειρατεία με έξι απαγωγές ναυτικών, σε δεξαμενόπλοιο ελληνικων συμφερόντων

Επίθεση από πειρατές δέχτηκε χθες ένα containership, ελληνικών συμφερόντων, έξω από την Ισημερινή Γουινέα, στην Κεντρική Αφρική. Ο λόγος για το “Tonsberg” (χωρητικότητας 5.551 TEUs και κατασκευής 2001), το οποίο, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis, ανήκει στην Technomar, τη μη εισηγμένη εταιρεία του Γιώργου Γιουρούκου.

Η εταιρεία συμβούλων ασφάλειας, Dryad Global, αναφέρει σε σχετικό σημείωμα πως έξι από τα μέλη του πληρώματος απήχθησαν από τους πειρατές. Η επίθεση στο “Tonsberg” είναι η πρώτη στην περιοχή από τις 25 Οκτωβρίου και το περιστατικό με το “Montet Tide”, όταν είχαν απαχθεί τρεις ναυτικοί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα περιστατικά απαγωγών έφτασαν τα 10 το τρέχον έτος, ενώ ο αριθμός των ναυτικών που έχουν απαχθεί “σκαρφάλωσε” στους 76.

Σημειώνεται ότι μία σημαντική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της πειρατείας στον κόλπο της Γουινέας ανέλαβαν τους προηγούμενους μήνες οι αρχές της Νιγηρίας. 

Σύμφωνα με το “Deep Blue Project” της χώρας, μία κεντρική και ελεγκτική διοίκηση στο Λάγος θα επιβλέπει ένα ευρύ δίκτυο μονάδων, συμπεριλαμβανομένων δύο πλοίων ειδικών αποστολών, δύο ειδικών αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας, 17 πλοίων ταχείας απόκρισης με δυνατότητα ταχύτητας 50 κόμβων, τριών ελικοπτέρων και τεσσάρων drones, τα οποία θα παρέχουν διαρκή κάλυψη της περιοχής 24/7.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X