Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παραγωγή βιομεθανίου από ανανεώσιμες πηγές, επιχειρεί η CMA- CGM, για τη μείωση των ρύπων

Ένα βήμα ακόμη προς την κατεύθυνση της μείωσης των αέριων ρύπων κάνει η CMA- CGM η οποία υποστηρίζει την παραγωγή 12.000 τόνων βιομεθανίου πράσινου αερίου από ανανεώσιμες πηγές. Το βιομεθάνιο, θα είναι διαθέσιμο για τους πελάτες από τον Μάιο του 2021 μέσω της σειράς υπηρεσιών «Act with CMA CGM+».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι 12.000 τόνοι βιομεθανίου ισοδυναμούν με τα καύσιμα δύο πλοίων που κινούνται με LNG 1.400 TEU στη γραμμή Balt3 της Βόρειας Ευρώπης μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Ρότερνταμ για ένα χρόνο. Ο Rodolphe Saadé, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CMA CGM, δήλωσε: «Έχουμε κάνει ένα νέο βήμα προς την κατεύθυνση των χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών με βάση το βιομεθάνιο. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις της Συμφωνίας του Παρισιού. Η επίτευξη αυτών των στόχων δεν βασίζεται σε μια ενιαία λύση, αλλά σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών και νέων τεχνολογιών.»

Η αξιοποίηση του βιομεθανίου μπορεί να μειώσει τις εκπομπές συμπεριλαμβανομένου και το CO2 κατά 67%. Με βάση τους ήδη γνωστούς σχεδιασμούς 32 πλοία της CMA- CGM μέχρι το 2022 θα κινούνται με LNG.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X