Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Παρέμβαση ΠΟΥ για την ασφάλεια και υγεία των ναυτικών στα πλοία

Οδηγίες με σκοπό την προστασία της υγείας των ναυτικών που εργάζονται σε εμπορικά και αλιευτικά πλοία, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, εξέδωσε ο παγκόσμιος οργανισμός .

Οι εν λόγω οδηγίες αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, καθώς οι ναυτικοί εργάζονται σε ένα περιβάλλον όπου η διαπροσωπική επαφή καθίσταται αναγκαία και αναπόφευκτη, ενώ, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί ανά τον κόσμο, παραμένουν στα πλοία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δίχως πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Οι οδηγίες του ΠΟΥ απευθύνονται σε πλοιοκτήτες, ναυτικούς, ναυτιλιακές ενώσεις και οργανισμούς, καθώς και στις αρμόδιες αρχές του ευρύτερου κλάδου. Περιλαμβάνουν οδηγίες για την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων πριν από την επιβίβαση ατόμων (ναυτικών, επιθεωρητών) στα πλοία, την υγιεινή των χεριών, την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση προστατευτικών μασκών.

Παράλληλα, υπάρχουν ενδελεχείς οδηγίες για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων επί του πλοίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στην ψυχολογική υγεία των ναυτικών, οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά λόγω των πρωτοφανών περιστάσεων κάτω από τις οποίες εργάζονται. Ο ΠΟΥ αναφέρει ρητά πως τα κράτη-μέλη του θα πρέπει να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ιατρικές εγκαταστάσεις της στεριάς σε όλους τους ναυτικούς οι οποίοι χρήζουν ιατρικής περίθαλψης, ενώ τα προτρέπει να διαδώσουν τις εν λόγω οδηγίες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X