Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Παρέμβαση επ. Υγείας ΕΕ για να αγκυροβολήσει στην Κρήτη το πλοίο με τα βοοειδή

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ιστορία του πλοίου Elbeik me 1700 βοοειδή, καθώς εδώ και δυόμισι μήνες αρμενίζει στη Μεσόγειο χωρίς να γίνεται δεκτό σε κανένα λιμάνι. Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων της ΕΕ, παρεμβαίνει ώστε να τελειώσει η δοκιμασία των 1700 αλλά και η ταλαιπωρία του πληρώματος.

Το Elbeik απέπλευσε από την Ισπανία τον Δεκέμβριο και μετέφερε ζώα προς Λιβύη και Τουρκία.. Καμία χώρα όμως δεν επέτρεψε στο πλοίο να εκφορτώσει τα ζώα λόγω ανησυχίας ότι οι αγελάδες μολύνθηκαν με καταρροϊκό πυρετό (Bluetongue disease). Το πλοίο ήταν για αρκετές μέρες αγκυροβολυμένο 15 ναυτικά μίλια από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, χωρίς όμως να επιτρέψει το ψευδοκράτος τελικά την εκφόρτωση των ζώων.

Σύμφωνα με το Politico, μετά από  παρέμβαση της Στέλλας Κυριακίδου οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν στο Elbeik να αγκυροβολήσει κοντά σε λιμάνι της Κρήτης.

Η επίτροπος Υγείας ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να συμβάλουν ούτως ώστε να βρεθεί λύση αφού το πλοίο χρειαζόταν καύσιμα, τρόφιμα για το προσωπικό, τροφή για τα ζώα αλλά καθώς και επαναξιολόγηση της κατάστασης των ζώων.

Οι ελληνικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα της κ. Κυριακίδου και προσωρινά βρέθηκε λύση και δόθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο πλοίο. 

Η Επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την ευημερία των ζώων φάρμας CIWF κ. Όλγα Κίκου, μιλώντας στο Politico εξήρε την αποφασιστική παρέμβαση της κ. Κυριακίδου:  ‘’Η παρέμβαση της Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου ήταν καθοριστική για τον μετριασμό της ταλαιπωρίας ζώων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να εξετάσουμε την επικείμενη αναθεώρηση των κανόνων σχετικά με τη μεταφορά ζώων.’’

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X