Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Παρέλυσε το λιμάνι Λεμεσού – Τρία πλοία από χθες και κρουαζιερόπλοιο σήμερα, χωρίς εξυπηρέτηση

Στα τρία πλοία που παραμένουν για ένα 24ωρο χωρίς εξυπηρέτηση, προστίθεται και κρουαζιερόπλοιο που φθάνει σήμερα στο λιμάνι Λεμεσού εν μέσω απεργιακών μέτρων των εργαζομένων της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού γενικού φορτίου και κρουαζιέρας, στο λιμάνι Λεμεσού, DP World Limassol.

Στην απεργία κατήλθαν οι περίπου 30 υπάλληλοι του επιχειρησιακού τομέα της εταιρείας DP World Limassol και στο σημείο βρίσκονται και οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ. Η επ αόριστον απεργία άρχισε χθες από τους εργαζομένους της εταιρείας DP World Limassol, διαχειριστή του τερματικού γενικού φορτίου και κρουαζιέρων, στο λιμάνι Λεμεσού. Αιτία κατά τους απεργούς η μη τήρηση των συμφωνηθέντων στην πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, συντεχνίες και εργαζόμενοι αναφέρουν, αν και αρχικά είχε συμφωνηθεί το προσχέδιο κείμενο, όταν έφτασε η στιγμή για να υπογραφεί, διαπιστώθηκε πως η εταιρεία έκανε προσθαφαιρέσεις στο τελικό κείμενο. Από την πλευρά τους οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ καταδικάζουν την απεργία, τονίζοντας πως παραλύει αναίτια το λιμάνι και κατ’ επέκταση η οικονομία του τόπου.

Επίσης υπήρξε κάλεσμα από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας προς τις συντεχνίες και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να άρουν τα μέτρα στο λιμάνι και να προσέλθουν σε διάλογο για επίλυση της διαφοράς, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, με τους τελευταίους να παραμένουν στη θέση τους, ζητώντας να τηρηθεί το αρχικό κείμενο της συλλογικής σύμβασης.

 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X