Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Παγκόσμια κρουαζιέρα για το υπερωκεάνιο Queen Mary 2 – Στάση στην Ελλάδα

Είναι ο ορισμός της πλωτής πολυτέλειας. Κατασκευάστηκε το 2003 στη Γαλλία στα Chantiers de L Atlantique και κόστισε 700 εκατομμύρια ευρώ. Έχει 345 μέτρα μήκος, 72 ύψος και 17 καταστρώματα και μαζί με το πλήρωμα μπορεί να μεταφέρει περίπου 4.000 επιβάτες. Ο λόγος για το υπερωκεάνιο Queen Mary 2 το οποίο ετοιμάζεται ξανά για μια παγκόσμια κρουαζιέρα.

H Cunard άνοιξε τις κρατήσεις για την κρουαζιέρα «Classic World Voyage» η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2022 με το κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2, με προσεγγίσεις που περιλαμβάνουν και την Ελλάδα.

Το τελευταίο υπερωκεάνιο του κόσμου θα ξεκινήσει απ’ το Southampton στις 10/1 και θα επιστρέψει εκεί μετά από 104 μέρες, στις 24/4/22 έχοντας επισκεφτεί 27 προορισμούς σε 16 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας.

Στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε μόνο ο Πειραιάς όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις 17/1/22, αν φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες όπως έγινε στην άφιξη του 2019.

Το πλοίο, εκτός από την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει προσεγγίσεις επίσης στο Ντουμπάι, τη Σρι Λάνκα, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, το Μπαλί, το Άμπου Ντάμπι, το Ομάν, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Το πρόγραμμα κρουαζιέρας διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών της εταιρίας, οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο της Cunard, Simon Palethorpe, περιλαμβάνουν αξιομνημόνευτους προορισμούς που συνδυάζουν την πολυτέλεια με την πολιτιστική κληρονομιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 χώρες, 33 χώρους πολιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και εμπειρίες εξερεύνησης στην ξηρά και ξεκούρασης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η κρουαζιέρα θα έχει 118 διανυκτερεύσεις και θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου του 2022 από τη Νέα Υόρκη για να επιστρέψει στο ίδιο λιμάνι την 1η Μαϊου.

Διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιηθούν στη Χάιφα, το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ, τη Σίδνεϋ και τη Σιγκαπούρη.

Οι τιμές ξεκινούν από 18.999 δολάρια το άτομο.

Δείτε βίντεο από την τελευταία επίσκεψη του πλοίου στην Ελλάδα:

Υπενθυμίζεται ότι το Queen Mary 2, κατέπλευσε και στο λιμάνι Λεμεσού στις 28 Απριλίου 2017, για μονοήμερη στάση. Το υπερωκεάνιο παρέμεινε στο λιμάνι όλη την ημέρα, προσφέροντας τη δυνατότητα στους 2.500 χιλιάδες επιβάτες του να απολαύσουν τα τοπικά αξιοθέατα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X