Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πέφτουν αύριο οι υπογραφές για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Πειραιά

 

Ο κύβος ερρίφθη και όλα είναι έτοιμα για την επίσημη υπογραφή και ανάθεση στον νικητή προσφοροδότη και και επίσημα αναδόχου της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται απότ ο λιμάνι Λεμεσού με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, ο οποίος επιλέγηκε μετά από διαγωνισμό.

Οι διαδρομές αρχίζουν μέσα Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιούνται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και το επιβατικό κοινό έχει πλέον την εναλλακτική επιλογή να ταξιδεύσει και ακτοπλοϊκά.

Η υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ κυβέρνησης και ανάδοχου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου και θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη στην αίθουσα Πάνος Σολομωνίδης (Οδός Πάνου Σολομωνίδη 8) στην Λεμεσό. Η δημοσιογραφική διάσκεψη θα μεταδίδεται και μέσω της επίσημης σελίδας του Υφυπουργείου στο Facebook  (Shipping Deputy Ministry of Cyprus / ΥΦΥΝ). Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης θα αποκαλύψει αύριο τον ανάδοχο και τις λεπτομέρειες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Επιδότηση ύψους 5,5 εκ. ευρώ περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του υφυπουργείου Ναυτιλίας για το έτος 2022, για την επιδότηση της εποχικής θαλάσσιας σύνδεσης της Κύπρου με  την Ελλάδα. Η αναδοχή θα είναι 3 χρόνια, με το δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον τρία χρόνια.

Στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, να δοθεί εναλλακτική συνδεσιμότητα μεταξύ της Ελλάδας και Κύπρου καθώς αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο αεροπορικώς -αλλά και να προσφέρει στο τουριστικό προϊόν και από τις δύο πλευρές. Η τελευταία φορά που υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδος ήταν πριν από 21 χρόνια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X