Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πέντε υποτροφίες από 10 χιλ. ευρώ, χάρισε η SafeBulkers για ναυτιλιακές σπουδές

Πέντε φοιτητές έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν μέχρι τέλους, ναυτιλιακές ή ναυπηγικές σπουδές στο εξωτερικό, με την πλήρη χορηγία του Κύπριου Εφοπλιστή Πόλυ Β.Χατζηωάννου.

Η πρωτοβουλία της Safe Bulkers να προκηρύξει τις υποτροφίες τον περασμένο Ιούνιο, είχε απρόσμενη ανταπόκριση με 30 αιτήσεις να υποβάλλονται στο σύνολό τους από φοιτητές οι οποίοι ήδη φοιτούν και διεκδικούν το Master τους σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, σε κλάδους της ναυτιλίας.

Στα κριτήρια επιλογής των φοιτητών ήταν φυσικά οι άριστες επιδόσεις τους, αλλά και τα οικογενειακά – οικονομικά δεδομένα.

Υποδεχόμενος δύο φοιτητές και τρεις γονείς που εκπροσωπούσαν τα παιδιά τους και  εξασφάλισαν την υποτροφία, ο εφοπλιστής Πόλυς Β.Χατζηωάννου, συνεχάρη για την αφοσίωση και τις ψηλές επιδόσεις των παιδιών και τους ανέπτυξε αφενός τις προοπτικές της ναυτιλίας και τις ανάγκες σε δυναμικό που θα προκύψουν στο μέλλον, αφετέρου τη δυσκολία του να γίνει κάποιος καπετάνιος, αλλά συνάμα και την εμπειρία ζωής.

Σε τελετή παράδοσης των υποτροφιών, παρέστη και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος συνεχάρη και ενθάρρυνε τους φοιτητές, να ακολουθήσουν πιστά τα ναυτιλιακά επαγγέλματα γιατί είναι υποσχόμενα και καλά αμειβόμενα.

Η Safe Bulekrs σημείωσε ο υφυπουργός, στηρίζει την ύψιστη προτεραιότητα του υφυπουργείου Ναυτιλίας, να φέρει πιο κοντά τους νέους στη Ναυτιλία. Επιθυμία μας είπε, “να ενδυναμωθεί η ναυτιλία της Κύπρου και δια μέσου της κουλτούρας και της Παιδείας. Η ενέργεια του εφοπλιστή δημιουργεί οικοσύστημα Ναυτιλίας”.

Προσπάθεια να δημιουργήσουμε βιομηχανία με προοπτική ανέφερε ο κύριος Δημητριάδης, γι αυτό και εστιάζουμε στη δημιουργία συνθηκών, που θα βοηθήσουν το κατάλληλο προσωπικό να στηρίξει την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά εργασία. Κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο και για εταιρείες να έρθουν να δημιουργήσουν έδρα στην Κύπρο.

Δράσεις της στρατηγικής Sea Your Horizon ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, δημιουργούν τη προοπτική, ο τομέας να αναπτυχθεί κατά τρόπο υγιή και να έχει και προοπτική.  

O Πρόεδρος της Safe Bulkers Λουκάς Μπαρμπαρής, εξήγησε τη δυσκολία της εταιρείας στην στελέχωση των μηχανικών πλοίων, αναλύοντας στα παιδιά την αναγκαιότητα να αποκτήσουν εμπειρία σωστά και μέσα από επίμονη εργασία. Φέραμε προσωπικό από την Ελλάδα εξήγησε,

Φοιτητές και γονείς ευχαρίστησαν τη Safe Bulkers, για την υποτροφία, την οποία ανέφεραν θα αξιοποιήσουν πλήρως για την κάλυψη των σπουδών τους στον κλάδο της μηχανολογίας και της ναυπηγικής.  

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X