Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πέντε κυκλώνες ταυτόχρονα στον Ατλαντικό – εγκαταλείφθηκαν σπίτια

Για δεύτερη φορά στην ιστορία, πέντε κυκλώνες «εμφανίζονται» ταυτόχρονα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας και του Μισισιπή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χτες, καθώς ο τυφώνας Σάλι κινήθηκε προς τον κόλπο του Μεξικού.

Είναι η δεύτερη καταιγίδα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στην περιοχή. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Guardian, στο νησί των Βερμούδων, όπου τα σπίτια είναι χτισμένα για να αντέχουν μεγάλους τυφώνες, «δοκιμάστηκαν» από τον τυφώνα Πολετ.

Η ισχυρή καταιγίδα κατηγορίας 1 έφτασε λίγες ώρες αφότου στην περιοχή έκλεισαν σχολεία, κυβερνητικές υπηρεσίες, αεροδρόμια και λιμάνια. Αξιωματούχοι προειδοποίησαν για ισχυρές πλημμύρες, δεδομένου ότι το χτύπημα συνέπεσε με μια ασυνήθιστα υψηλή παλίρροια. Οι προγνώσεις του καιρού ανέφεραν ότι το νησί θα βιώσει απίστευτα ισχυρούς ανέμους για περίπου επτά ώρες. Μάλιστα, η παροχή ρεύματος διακόπηκε σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Λιγότεροι από 10 τυφώνες έχουν καταγραφεί  στο νησί από τότε που το Εθνικό Κέντρο Τυφώνα των ΗΠΑ (NHC) άρχισε να εντοπίζει τέτοια φαινόμενα από τη δεκαετία του 1850. 

Το NHC είπε ότι ο κυκλώνας Πολέτ θα μετατραπεί σε μεγάλο τυφώνα, καθώς απομακρύνεται από τις Βερμούδες και βρίσκεται σε ανοιχτά νερά.

Από τις άλλες καταιγίδες, η Ρενέ αναμενόταν να εξασθενίσει περαιτέρω αφού έπαψε να είναι τροπική καταιγίδα. Αλλά ο Τέντυ έγινε τροπική καταιγίδα και αναμενόταν να γίνει τυφώνας αργότερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ταυτόχρονα, ο Tropical Depression 21 σχηματίστηκε ανατολικά των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου, με την προοπτική να γίνει επίσης τροπική καταιγίδα.

Τέλος, οι προβλέψεις από το NHC στο Μαϊάμι ανέφεραν ότι ο Σάλι αναμένεται να φτάσει στην ακτή μέχρι τις αρχές της Τρίτης, φέρνοντας επικίνδυνες συνθήκες, στη δυτική Φλόριντα και στη νοτιοανατολική Λουιζιάνα. «Παρακαλάμε η Σάλι να μην προκαλέσει ζημιές»

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X